Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Povjerenstvo odlučilo: Plutajući terminal je prihvatljiv za okoliš

Protiv su glasali jedino predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije kazavši kako je zahvat neusklađen s prostornim planovima i zakonima Republike Hrvatske

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
17 komentara

Plutajući LNG terminal na Krku prihvatljiv je za okoliš, odluka je to koju je donijelo Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš, piše Novi list.

Povjerenstvo je zahvat ocijenilo prihvatljivim za okoliš uz niz predloženih dopuna studije utjecaja na okoliš predloženih na današnjoj sjednici.

PROSVJED U RIJECI Građani protiv plutajućeg LNG terminala: Ne igrajte se s nama

Od 16 članova povjerenstva protiv su glasali jedino predstavnici Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije ponovivši svoje stavove o tome kako je zahvat neusklađen s prostornim planovima, zakonima RH te ekološki i ekonomski vrlo upitan.

Sjednici povjerenstva prisustvovala je i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović koja je najavila pokretanje postupaka pred Upravnim a vjerojatno i Ustavnim sudom kako bi se srušila današnja odluka povjerenstva i zaustavila daljnja realizacija ovog projekta.

SASTANAK SA SAARNIO Ministrica Dalić: LNG terminal na Krku od strateške važnosti

Prije same sjednice povjerenstva ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša i energetike održan je prosvjed Zelene akcije kojoj se pridružio i saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message