Obavijesti

News

Komentari 57

Povjerenstvo predlaže 5000 kuna kazne za Jasnu Omejec

Povjerenstvo predlaže 5000 kuna kazne za Jasnu Omejec
7

Omejec je anonimno prijavljena Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa zbog sumnje da je koristila svoj položaj i oštetila državni proračun

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučivat će o predmetu koji se tiče dužnosnice Jasne Omejec, bivše predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske do 6. lipnja 2016.

- Dužnosnica ističe da je joj je pravo na naknadu nakon obnašanja dužnosti bilo priznato temeljem Zakona iz 2009. koji je bio na snazi i kad je počela obnašati dužnost Predsjednice Ustavnog suda u prvom i drugom mandatu - kazala je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

- Tumačimo da u slučaju kada se dužnosnik opredijeli na povratak kod prethodnog poslodavca, ima pravo na isplatu plaće nakon prestanka obnašanja dužnost, ali samo u iznosu dvije plaće. Utvrđeno je da je Omejec ostvarivala naknadu plaće u razdoblju od 6 mjeseci nakon prestanka obnašanja dužnosti. Predlažemo stoga da se obustavi isplata dijela neto plaće u iznosu od 5.000 kuna - kazala je Orešković, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Omejec je anonimno prijavljena Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa zbog sumnje da je koristila svoj položaj i oštetila državni proračun, o čemu smo u 24sata prvi izvještavali. U prijavi se navodi da je Omejec odobrila i sebi i ostalim kolegama pravo na plaće, i to zadnji dan svog mandata. Iz Ustavnog suda nam je potvrđeno da su sva prava na plaću sucima odobrena zadnji dan mandata.

Jasna Omejec je ostala šokirana kad je čula da je prijavljena povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Kaže da nije ona ni odlučivala kada će se vratiti na fakultet, a plaće su odobrene po zakonskom obrascu od tajništva suda.

- Obavijestila sam Pravni fakultet u Zagrebu da im se stavljam na raspolaganje nakon što mi je istekao mandat. Oni, a ne ja su odlučili da se vratim na posao na fakultet tek u prosincu. Ja sam bila spremna doći i prvog dana srpnja, kolovoza, kada god bi oni to od mene traže, jer ipak je posao na fakultetu moj kruh. Pretpostavljam da na fakultetu nemaju novca, pa su me zato odlučili angažirati tek u prosincu. Nema govora da bih zlorabila svoja prava i bila u sukobu interesa – ispričala nam je profesorica Jasna Omejec.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...