News

Komentari 51

Požar buknuo kraj Rogoznice: 'Vatra se približila kućama, brzo se proširila jer vjetar jako puše'

Požar buknuo kraj Rogoznice: 'Vatra se približila kućama, brzo se proširila jer vjetar jako puše'

Kako doznajemo od vatrogasaca, požar je ugašen. Prema fotografijama i snimkama koje smo dobili od čitatelja vidi se kako se vatra bila opasno približila kućama

Jak požar buknuo je u srijedu prijepodne u mjestu Zatoglav kraj Rogoznice. Prema fotografijama koje nam šalju čitatelji može se vidjeti kako se vatra približila kućama. 

Pokraj Rogoznice buknuo požar

12.00 Kako doznajemo s terena, požar je ugašen.

- Krenulo je gorjeti oko 10 ujutro, a ugasili su oko 11:45, prije pol sata je na jednom mjestu opet krenulo gorjeti pa su vatrogasci to brzo ugasili. Kanaderi se povukli, a vatrogasci i dalje hodaju po brdu i kontroliraju područje - kažu nam čitatelj.

Pokraj Rogoznice buknuo požar

11.33 Razgovarali smo s gospođom Slavicom koja živi manje od 150 metara od požara. 

- Turisti su se malo prepali, ali smo im mi objasnili da su naši vatrogasi spremni i da se nemaju čega bojati. Krenulo je od jedne kuće, moguće da je netko bacio opušak, ne znam, ali gore je sve suho na vrhu - komentirala je.

Pokraj Rogoznice buknuo požar

- A kako puše jugo, vatra se brzo proširila. Vatrogasci su stigli, ma niti za tri minute. Štitili su kuće, odlično su se borili s vatrom. Oni su naši heroji, ni sekunde se nisam bojala - dodala je Slavica.

11.20 Požar još nije ugašen, ali situacija je pod kontrolom - rekli su nam vatrogasci iz Šibensko-kninske županije.

Pokraj Rogoznice buknuo požar

- Mi smo u uvalici pokraj, nismo vidjeli vatru, ali je sve puno dima i čujemo kanadere - rekla nam je jedna čitateljica iz Rogoznice.

POGLEDAJTE VIDEO: Požar kraj Rogoznice 

Od vatrogasaca doznajemo kako je vatra buknula nešto prije 10 sati. 

- Vjetar raznosi požar, jako puše. Vatra je došla skroz do kuća, vatrogasci su brzo došli, puno ih je tamo. Kuće su im prioritet - ispričala nam je čitateljica. 

- Požar se raširio u svega 10 minuta - tvrdi. 

10.30 U Zatoglavu kod Rogoznice buknuo je u srijedu ujutro požar u kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma u blizini kuća, a vatrogascima je u pomoć došao protupožarni zrakoplov Canadair.

Prema posljednjim informacijama, otklonjena je opasnost za kuće, no požar još gori.

Dojava o požaru zaprimljena je u 9,45 sati.  Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 24 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD Brodarica-Krapanj, DVD Primošten, DVD Rogoznica, DVD Grebaštica, JVP Šibenik te jedan protupožarni zrakoplov Canadair, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).