Obavijesti

News

Komentari 52

Požari na vozilima podmetnuti, policija zna i kako su zapaljena

Požari na vozilima podmetnuti, policija zna i kako su zapaljena
6

Još nismo došli sebi, očajni smo, a djeca su nam uplakana i prestrašena. Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi u glavnom gradu naše države, rekao je jedan od roditelja u pratnji

VIDEO

U nedjelju ranu ujutro izgorio je kombi u Novom Zagrebu koji je prevozio djecu. Djelomično je nagorio i minibus. Iako su zagrebački vatrogasci odmah reagirali, kombi je potpuno uništen, a drugo vozilo je donekle spašeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:29

Njima su doputovala djeca, 15 dječaka i djevojčica, u dobi od šest do 14 godina u pratnji nekoliko roditelja, redom članovi Kickboxinga kluba Hrvatski branitelj dragovoljac iz Vodica, radi sudjelovanja na Međunarodnom turniru u kickboxingu.

Zagreb: U noći izgorio kombi ispred hostela Arena

Šibenski.hr neslužbeno doznaje da je požar podmetnut na oba vozila u isto vrijeme. Navodno su pronađeni tragovi koji upućuju na to da je na jednom vozilu nepoznati počinitelj kroz plastični otvor na haubi, kroz koji ulazi zrak, stavio nešto zapaljivo pa nije dugo trebalo da dođe do požara.

Zapalili su vozila? ‘Djeca su nas pitala kako će sad kući’
Zapalili su vozila? ‘Djeca su nas pitala kako će sad kući’

- Svako jutro budim se u 5 sati. Bez obzira na dan u tjednu. Pogledala sam kroz prozor, a vatrogasci su već bili ispred zgrade. Netko je tad poviknuo: ‘Dečki, gori još jedan auto’. Na tom drugom požar se taman rasplamsavao na jednom dijelu. Pa kakvu to poruku šaljemo svijetu. Ispred hostela koji je uvijek popunjen događaju se obračuni i upozorenja iz vremena dok je čovjek živio u špilji - rekla je za Šibenski jedna stanovnica ulice. 

- Još nismo došli sebi, očajni smo, a djeca su nam uplakana i prestrašena. Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi u glavnom gradu naše države za koju su se borili naši očevi, za koju je poginuo moj stric Mihovil. Od dvjestotinjak vozila parkiranih ispred hostela Arena zapaljena su jedino dva naša vozila i to ne može biti slučajno, a jedno od drugoga bila su udaljena sedamdesetak metara. Požari su nam podmetnuti jer smo došli iz Dalmacije - ispričao je jedan roditelj koji je bio u pratnji i vozio kombi. 

- Kombi smo unajmili od našeg vodičkog malonogometnog kluba Heroji 2007 jer smo svoj klupski kombi ustupili vodičkoj udruzi Daj pet od srca, čiji su čelnici jučer odnijeli prikupljenu humanitarnu pomoć u Vukovar. Sva sreća da vatra nije teže oštetila minibus Gradskog parkinga, spasio ga je jedan vozač iz drugog autobusa koji je primijetio vatru i ugasio ga vatrogasnim aparatom - dodao je. 

'Prvo se čula buka i galama, a onda su planula oba kombija...'
'Prvo se čula buka i galama, a onda su planula oba kombija...'

-  I mi odrasli i djeca bili smo još u hostelu u sobama kada smo čuli da izvana viču “Zovite vatrogasce! Zovite vatrogasce!” Pogledali smo i vidjeli da gore naša vozila. Nastala je strka, izjurili smo vani, ali požar se već bio jako proširio na kombiju. Priskočio sam u pomoć jednom kolegi vozaču koji je protupožarnim aparatom gasio vatru na mini busu, pa smo brzo ugasili požar na tom vozilu. Čuli smo da je požar na njemu izazvan otvorenim plamenom, a za kombi se još ne zna točno - ispričao je vozač minibusa koji je istaknuo da vozilo treba odvesti na servis iako je u voznom stanju. Tvrdi kako ne želi prevoziti djecu u takvom minibusu. 

Zagrebački vatrogasci, koji su intervenirali u gašenju požara, ustupili su svoje kombi vozilo i prevezli osmero djece u Vodice. Djelatnici Zagrebačkog Holdinga svima su podijelili lunch pakete i osigurali besplatan smještaj za one koji su morali ostati u Zagrebu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.