Obavijesti

News

Komentari 2

Poznata tvrtka za proizvodnju odjeće će plaćati putne troškove radnicama koje idu na pobačaj

Poznata tvrtka za proizvodnju odjeće će plaćati putne troškove radnicama koje idu na pobačaj

Poslodavci moraju djelovati kako bi zaštitili zdravlje i dobrobit naših zaposlenika. To znači zaštitu reproduktivnih prava, priopćili su

VIDEO

Levi Strauss & Co objavio je u srijedu da će nadoknaditi putne troškove svojim zaposlenicima na određeno i neodređeno vrijeme koji moraju putovati u drugu državu radi zdravstvenih usluga, uključujući pobačaje.

Tvrtka za proizvodnju odjeće najpoznatija po svojim trapericama posljednja je američka tvrtka koja nudi pogodnosti pošto brojne države ograničavaju pristup pobačaju.

Čini se da će Vrhovni sud SAD-a glasati za poništenje presude Roe protiv Wadea koja je legalizirala pobačaj u cijeloj zemlji, prema prvom nacrtu većinskog mišljenja koji je procurio, objavio je Politico u ponedjeljak.

"Glas poslodavaca mora se čuti o tako važnom pitanju i poslodavci moraju djelovati kako bi zaštitili zdravlje i dobrobit naših zaposlenika. To znači zaštitu reproduktivnih prava", navodi se u priopćenju tvrtke.

Žena kojoj su odbili pobačaj: 'Došla sam doma i gledala u zid. U sekundi sam odlučila...'
Žena kojoj su odbili pobačaj: 'Došla sam doma  i gledala u zid. U sekundi sam odlučila...'

I druge tvrtke obvezale su se ponuditi sličnu podršku svojim zaposlenicima u SAD-u koji moraju putovati izvan država poput Teksasa i Oklahome koje imaju ograničen pristup uslugama pobačaja.

Amazon, drugi najveći privatni poslodavac u SAD-u, u ponedjeljak je rekao svojim radnicima da će im godišnje plaćati do 4000 dolara putnih troškova za medicinske tretmane koji nisu opasni po život, uključujući pobačaje.

Tvrtka za online recenzije Yelp objavila je da će od svibnja početi pokrivati ​​troškove svojih zaposlenica i njihovih uzdržavanih osoba koje moraju putovati u drugu državu radi usluga pobačaja.

Investicijska banka Citigroup u ožujku je postala prva velika američka banka koja se odlučila na sličnu obvezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.