Obavijesti

News

Komentari 14

'Praljkov čin je tragedija, nitko ne bi trebao tako postupati...'

'Praljkov čin je tragedija, nitko ne bi trebao tako postupati...'
1

Na pitanje jeli u svom mandatu učinio za šestoricu Hrvata iz BiH sve što je mogao odgovorio je da je  njihova individualna odgovornost smo njihova stvar...

VIDEO

Orsat Miljenić (SDP) ustvrdio je kako ova presuda ima tri dimenzije. Prva je da su neki zločini počinjeni i da to treba procesuirati i utvrditi individualnu krivnju jer počinitelj ni žrtva nemaju nacionalnost. Druga dimenzija je odnos Haškog tribunala prema državi koji je navodi loš. Ustvrdio je kako je Haški sud loš te da je napravio loš posao. Smatra da bi bilo najbolje da nikada nije ni postojao. 

- Imate utvrđeno Ratko Mladić nije imao veze sa Srbijom i da sve što je činio je činio samoinicijativno. A da imate ovo što se danas događa u odnosu na Hrvatsku i BiH. To je za mene potpuno neprihvatljivo, Hrvatska nije bila agresor. Nije postojao i ne vidim dokaz za postojanje udruženog zločinačkog pothvata - poručio je Miljenić.  Napomenuo je da je uvlačenjem zemlje u sukob u kojem nije bila iskrivljavanje povijesti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:52

- To je loše i tu si je Haški sud uzeo za pravo ono što nije smio, umjesto da prosuđuju o individualnoj odgovornosti - rekao je. 

Naveo je kako je treća dimenzija čin generala Praljka.
 
- To je jedna ljudska tragedija i nitko ne bi trebao tako postupati, nadam se da će to završiti dobro za njega - poručio je Miljenić.  

Na pitanje jeli u svom mandatu učinio za šestoricu Hrvata iz BiH sve što je mogao odgovorio je da je  njihova individualna odgovornost smo njihova stvar. 

- Da li je netko od njih nešto napravio ili ne, ja to ne znam, i tu se država nikada nije trebala miješati. A gdje je država involvirana tu smo se trebalo miješati - izjavio je.  

Na tvrdnje Vesne Pusić da je ovo kraj jedne tragične hrvatske politike prema BiH, odgovorio je: 

- Moj stav je sljedeći: politika 90-tih prema BiH je bila loša, ali nije bila agresija i nije bila zločinački pothvati. I ona se mora kretati u političkoj osudi, a ne kaznenoj odgovornosti - zaključio je. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač