Obavijesti

News

Komentari 101

Ministar Milinović: Izražavam žaljenje pacijentici i obitelji

Ministar Milinović: Izražavam žaljenje pacijentici i obitelji
12

U specijalnoj emisiji 24sataTV-a bilo je riječi o tome kako je moguće da je u bolnici napravljena takva kardinalna greška. O tome su za 24sata govorili i poznati liječnici

VIDEO

Ministar zdravstva Darko Milinović za 24sata TV je komentirao skandal u kojem je žena ostala bez zdravog bubrega u dubrovačkoj bolnici. Kazao je kako želi izraziti žaljenje pacijentici i obitelji.

- To je bilo 29. rujna, a ja sam o tome obaviješten 30. rujna. Predočili smo dokumentaciju DORH-u da provjere ima li preduvjet za kaznenu odgovornost - kazao je Milinović.

 Novinarka 24sata, Jasmina Sarić, kazala je kako se još nagađa kako je do nečeg sličnog uopće moglo doći.

- Zamjene identiteta su se i ranije događale, ali bih ovakav slučaj nazvala nevjerojatnim. Ne sjećam se ičeg sličnog - rekla je u vijestima 24sata TV-a. Dodala je kako je tu bilo propusta na nekoliko nivoa.

Sarić je kazala kako je redakcija informaciju o propustu u bolnici dobila iz svojih izvora, a to je bilo prvi put u mjesec dana da je informacija napustila krugove bolnice. Kaže kako je o svemu bilo obaviješteno Ministarstvo zdravstva, a nakon provjere se ispostavilo kako je riječ o stvarnom propustu.

Novinarka ističe kako je Hrvatska liječnička komora druga priča, jer statistike pokazuju kako Komora nije pretjerano ažurna prema svojim članovima. Ističe kako oni štite svoje članove i cehovska je udruga. Kaže da je u posljednjih 10 godina bilo jednom ili dvaput da je liječnicima oduzeta licenca, a ostalo su sve bili ukori.

Minigo: To je bila medicinska greška, one se događaju

Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatske liječničke komore, kazao je za 24sata TV kako je sve to bila medicinska greška, a poznato je da se greške događaju.

- Teško je ustanoviti tko je glavni krivac, ali je krivo medicinsko i administrativno osoblje. Nakon što otkrijemo o kome se radi ćemo zatražiti da se sankcionira taj čovjek - rekao je Minigo.

Novinarka Sarić kazala je kako nije isto napravi li ona grešku u novinama ili liječnik ako napravi grešku u operacijskoj sali. Smatra kako to nije bila primjerena izjava u tom trenutku. Kaže i kako se boji da će svi "oprati ruke" od skandala te da će kriva ispasti žena koja je zamijenila papire.

"Gospođu nitko ništa nije pitao"

Đula Rušinović Sunara iz Udruge za promicanje prava pacijenata istaknula je kako gospođu koja je bila na operaciji nitko nije pitao zašto je došla u bolnicu. Smatra da je to bio glavni problem i sigurno ništa ne bi bilo da je postojala ikakva komunikacija. Dodaje kako joj je žao što još postoje takve greške u bolnicama. 

Jasmina Sarić istaknula je kako od Komore očekuje nekakav zaključak, jer javnost zaslužuje čuti istinu.

Podsjetimo, 24sata otkrio je priču o ženi koja je trebala operirati kralježnicu, a greškom su joj odstranili zdravi bubreg. Osoblje bolnice slučajno je zamijenilo kartone dviju žena koje su bile u isto vrijeme u bolnici, a isto se zovu. Pogrešku su shvatili tek nakon zahvata.

Više pročitajte OVDJE. 

U srijedu su se opet oglasili iz dubrovačke bolnice. U šturoj izjavi kažu su nakon 'neočekivanog neželjenog događaja' odmah obavijestili sve i pokrenuli interni postupak. Dodaju da su sve relevantne podatke i kronologiju slučaja dostavili svim mjerodavnim institucijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)