Obavijesti

News

Komentari 220

Pravi dokaz majčinske ljubavi: Ova baka je rodila svoje unuke

Pravi dokaz majčinske ljubavi: Ova baka je rodila svoje unuke
4

Amerikanka Susie Kozisek (53) bila je surogat majka unucima. Kći Ashley nije mogla roditi zbog plućne hipertenzije, pa se ona ponudila da njoj i zetu pomogne

VIDEO

Prekrasne, zdrave djevojčice Hallee i Hadlee u srpnju je rodila njihova baka Susie Kozisek (53) iz Iowe. To joj je drugi put da rađa unuke jer je 2011. donijela na svijet malenu Harper.

Majka četvero djece nije mogla mirno promatrati patnju kćeri Ashley i zeta Jaya Larkina. Ashley zbog plućne hipertenzije, bolesti pluća, ne može ostati trudna. Susie je čula za surogat majčinstvo i odmah je odlučila kako će im pomoći.

- Vidjela sam na televiziji kako izgleda postupak i raspitala sam se mogu li ja to učiniti za svoju kćer - prepričala je.

Zahvat je bio uspješan

Obitelj se složila, pa su liječnici u klinici Mayo 2010. godine izveli uspješnu in vitro oplodnju. Uzeli su maminu jajnu stanicu i tatin spermij pa su oplođenu jajnu stanicu potom usadili u Susie. Za devet mjeseci rodila se malena Harper. Oduševljenju nije bilo kraja, ali priča tu nije završila. Višak embrija su zamrznuli, a dvije godine poslije, 2012., opet su se svi zajedno javili liječnicima u kliniku. Zahvat je bio uspješan, pa je Susie iznijela trudnoću i prošlog mjeseca rodila još dvije unuke, Hallee i Hadlee.

- Uvijek sam bila jako bliska sa svojom mamom, čak i prije svega ovoga, tako da se za mene ništa nije promijenilo i zahvalna sam što će ona uvijek imati tu posebnu vezu sa svojim unukama - kazala je oduševljena Ashley i dodala kako svoju djecu smatra velikim blagoslovom i čudom. 

O čudu svjedoči i liječnica Jani R. Jensen s klinike Mayo objašnjavajući kako je ipak riječ o iznimnoj i vrlo neuobičajenoj situaciji.

Dokaz velike ljubavi

- Nije baš svakodnevna situacija da baka bude surogat majka svojim unučicama. One su dokaz velike ljubavi koju majke imaju prema svojoj djeci. Ovo što je Susie učinila uistinu je izuzetna stvar - zaključila je liječnica. Kazala je kako je Susie bila odlična kandidatkinja u oba postupka jer je već rodila svojih četvero djece bez poteškoća i komplikacija, a fizički je bila u dobrom stanju. Kozisek i Larkinovi novinarima su otkrili kako su obje trudnoće prošle vrlo uredno i Susie je održala zdravlje unatoč poznoj dobi za rađanje. Tijekom obje trudnoće radila je bez bolovanja na svom radnome mjestu tajnice u pravnoj tvrtki, a bebe su na svijet stigle carskim rezom.

- Vjerujem da bi svatko za svoju djecu poduzeo sve što može - zaključila je grleći unučiće.

Još dvoje djece u SAD-u rodile su njihove bake

Zbog problema s neplodnošću Christine Casey (63) prije dvije godine svojoj kćeri i zetu rodila je unučića Finneana. Kći Sara i zet Bill držali su je za ruku tijekom carskog reza u Chicagu, a svi su bili oduševljeni što nije bilo komplikacija.

- Suze su mi krenule kad je zaplakao. Ovo je stvarno čudo - rekla je Sara nakon porođaja. I Cindy Reutzel (54) iz Chicaga svojoj kćeri Emily i njezinom suprugu prošle godine rodila je unučicu Elle Cynthiju Jordan. Emily je oboljela od karcinoma i odstranili su joj maternicu, no uspjeli su spasiti jajnike.

- Ovo je samo nastavak svega što je učinila za mene u životu - rekla je Emily.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije