Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pravo čudo u Međimurju: Beba ispala kroz prozor auta na bor

U auto u kojem su bili majka i beba zabio se maloljetnik. Udario je u njihov stražnji dio. Vunena kapica dječačića je zadržala na boru, koji mu je spasio život...

Željko Hladika/24sata
Foto: Željko Hladika/24sata
126 komentara

Ma to je pravo čudo! Još sam izvan sebe od svega što se dogodilo, ali ovog trenutka ja sam najsretniji čovjek na svijetu jer su mi sin i supruga živi, ganuto nam govori otac sedmomjesečne bebe koja je preživjela ispadanje iz automobila.

Na auto u kojem su bili majka i dijete naletio je pijani maloljetnik iz Goričana. Dječačiću teškom 10 kilograma život je spasio visoki bor. Ozlijeđena mu je samo natkoljenica, a odlično se oporavlja na pedijatriji čakovečke bolnice. I otac (31) i majka (28) dječaka još se ne žele prisjećati strašnog trenutka u kojem su gotovo zauvijek izgubili svoje voljeno dijete. Teško im je bilo pričati o sudaru, pa su nas zamolili za razumijevanje zbog šoka. Duboko potreseni su i baka i djed mališana, koje smo zatekli na pragu obiteljske kuće ispred koje se teška prometna nesreća dogodila.

Baka se još nije oporavila od šoka

- Moj unuk je spašen na Svetog Stjepana. Kad sam jutro nakon nesreće izašla iz kuće, na boru je još visjela njegova kapica koja se zaplela u iglice i na njima ostala visjeti. Svećenika sam na blagoslovu kuće zamolila da mi posveti i ovaj bor koji mi je sačuvao unuka. Ne želim ni pomišljati što bi bilo da je pao na asfalt - kroz suze govori baka mališana, koja se još nije oporavila od šoka. Te hladne subotnje večeri, kaže, bili su u posjetu kod snahinih roditelja u par kilometara udaljenom selu. Otac mališana odvezao ih je kući u svom automobilu, u kojem ima autosjedalicu, i s kumovima  otišao u Varaždin. Svoj auto je ostavio u dvorištu, a sa suprugom se dogovorio da će još neko vrijeme s mališanom ostati kod svojih roditelja.

- On u Varaždin nije htio ići bez nje, ali inzistirala je da ide i on ju je poslušao. Pristala je da je tih par kilometara do kuće odveze brat, iako je negodovala i nećkala se jer njen brat u autu nema autosjedalicu. Vozila se otraga s djetetom, koje je čvrsto držala u rukama. Ja vam točno nisam vidjela što se dogodilo, samo sam pred kućom čula strašan udarac i snahu kako zapomaže i doziva svoje dijete - prisjeća se baka, koja je odmah izletjela iz kuće. Pred njihovim kućnim pragom u stražnji dio automobila u kojem je beba spokojno sjedila u majčinu naručju zabio se auto mladića (16) iz sela koji nije imao položen vozački ispit. Napuhao je 0,76 promila. Od siline udarca beba je izletjela iz auta kroz prozor i zaustavila se na granama bora, dok je vozač koji je nesreću skrivio udario u obližnji niskonaponski stup. Kao i majka bebe, lakše je ozlijeđen.

- Noge su mi se odsjekle, a iako mi je laknulo kad sam vidjela da je unuk živ. Morala sam popiti nekoliko tableta za smirenje. Moj unuk je lijep kao curica, rumen, on je maza svih nas i ne mogu zamislit život bez njega - briše rukom suze baka malog dječaka.

U njihov dom svakodnevno dolaze brojni susjedi i poznanici raspitujući se o zdravstvenom stanju mališana. A on je vedar i veseo i odlično se oporavlja na pedijatriji uz majku, koja je stalno s njim. U bolnici će ostati još neko vrijeme, a onda će kući, gdje ga iščekuju brižni otac te brojna rodbina.

Možda vas zanima i ovo:
Message