Obavijesti

News

Komentari 11

Prebacivali strance u Hrvatsku: Pet ljudi pod istragom Uskoka

Prvookrivljenik je, prema sumnjama Uskoka, za taj nezakoniti posao primio najmanje 29.850 eura nakon čega je novac podijelio s ostalim okrivljenicima...

VIDEO

Uskok je pokrenuo istragu protiv petero ljudi za koje sumnja da su u lipnju i srpnja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 189 stranaca za što su primili 30-ak tisuća eura.

Osumnjičene u dobi od 30, 28, 20, 55 i 50 godina Uskok tereti za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Jednog od okrivljenika Uskok tereti da je od 5. lipnja do 19. srpnja u Karlovcu povezao ostale u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i potom u Sloveniju.

Okrivljenicu su u tom razdoblju, u ukupno 25 navrata, iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 189 stranih državljana.

Prvookrivljenik je, prema sumnjama Uskoka, za taj nezakoniti posao primio najmanje 29.850 eura nakon čega je novac podijelio s ostalim okrivljenicima.

U BiH uhitili 11 krijumčara ilegalnih migranata u Hrvatsku

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u četvrtak kako je u akciji presijecanja mreže krijumčara migranata u Hrvatsku koja je provedena dan ranije uhićeno ukupno jedanaest osoba a za njih pet zatraženo je određivanje pritvora.

Preostala šestorica privedenih, kako je pojašnjeno, trebali bi ostati na ograničenoj slobodi uz mjere zabrane napuštanja BiH do okončanja istražnog postupka.

Uhićenja su rezultat akcije pod kodnim nazivom "Dardaneli" koju su pravosudna tijela i policija u BiH proveli u suradnji s hrvatskim Uskokom te s pravosuđem Crne Gore.

Tijekom višemjesečne istrage identificirani su pripadnici organizirane kriminalne skupine s područja Unsko-sanske županije u BiH koja je za novac u Hrvatsku prebacila na stotine ilegalnih migranata s područja Turske, Sirije i niza drugih zemalja Bliskog istoka.

Mediji u BiH prenijeli su kako je vođa kriminalne skupine bio Zijad Šabić iz Velike Kladuše, osoba poznata po nizu kaznenih djela a pripadnici skupine su i četvorica braće Alen, Amel, Husein i Amir Bečić, također osobe s policijskim dosjeima.

Oni su tijekom  protekla tri mjeseca u Hrvatsku prebacili najmanje 200 ilegalnih migranata.

Procjena je kako su na tome nezakonito zaradili najmanje 100 tisuća eura.

Migranti su u BiH uglavnom stizali preko Crne Gore a potom su ih krijumčari preko Hercegovine vodili najprije u Bosansku krajinu te kroz područje u okolici prijelaza Izačić prebacivali u Hrvatsku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)