Obavijesti

News

Komentari 2

'Predajemo u Dubrovniku na RIT-u i zaljubili smo se u grad'

'Predajemo u Dubrovniku na RIT-u i zaljubili smo se u grad'
3

Posebna vrijednost RIT Croatia je i njihov kvalitetan stručni kadar. Profesor Kevin Walker došao je iz SAD-a i kaže: Naša zadaća je potaknuti kreativnost mladih

VIDEO

Posebna vrijednost koledža RIT Croatia u Dubrovniku je i njihov stručni kadar. Profesor Kevin Walker iz San Francisca, tako se, u Hrvatsku preselio zbog supruge čija je obitelj iz Hrvatske. Na RIT Croatia u Dubrovniku predaje već osam godina.

- Bilo je to zaista zabavnih osam godina – opisuje profesor Walker, koji je prije nego li je počeo predavati radio u različitim industrijama i u najvećim firmama u svom području.

RIT Croatia zna kako potaknuti kreativnost mladih

Ono što je primjetio u svom dugogodišnjem iskustvu jest da su studenti najangažiraniji kada imaju priliku nešto sami kreirati i stvarati. To na njih djeluje poticajno i motivirajuće.
- Upravo zato RIT Croatia toliko i potiče praktičan dio nastave. Ovo je studij na kojem se inzistira da studenti dobiju iskustvo –  objašnjava profesor Walker.

Razmišljaju kako pokrenuti svoj posao

Tijekom godina iskustva primjetio je da što se više studenti RIT Croatia približavaju završnim godinama koledža da su više orijentirani na razmišljanje kako započeti svoj vlastiti biznis.
- To je ono na što ih neprestano potičemo. Neki imaju interese za područje financija, turizma, marketinga, ali većina razmišlja kako graditi biznis  – objašnjava Walker.

Ostajemo im mentori i nakon izlaska sa studija

Profesori na RIT Croatia Dubrovnik imaju konzultacije na kojima im se studenti dolaze obratiti za pomoć ili savjet, ali Kevin Walker objašnjava kako su njihova vrata zapravo uvijek otvorena.
- Kod nas vrijedi politika 'open door', profesori su studentima uvijek dostupni. Mogu doći kad god nešto trebaju – kazuje američki profesor. 

Ističe kako je takav način komunikacije sa studentima ono po čemu je RIT Croatia poznat. 
- Način podučavanja na RIT Croatia i pristup koji ovdje njegujemo prema studentima je drukčiji nego drugdje. Radimo s manjim razredima. Mnoge zadatke studenti rješavaju u grupama, podijeljeni u timove. Profesor ih ima vremena sve obići i raspravljati sa skupinom što je uvijek vrlo korisno. Organiziramo druženja i nakon što oni diplomiraju, razgovaramo o njihovim poslovnim planovima, idejama te raspravljamo u kojim smjerovima bi ih trebali razvijati – rekao je.
Smatra da je jako bitno što RIT Croatia u Dubrovniku, ali i Zagrebu ima veliku podršku od njihovih podružnica u Americi i Dubaiju. Na raspolaganju im je cijeli fundus literature, istraživačkih radova, itd 

U svom poslu Kevin doista uživa iz dana u dan.
- Gledati napredak tih mladih ljudi kroz četiri godine studija, rast samopouzdanja i razvoj te izlazak u poslovni svijet je poseban osjećaj. Kao i svaki profesor želim imati pozitivan utjecaj na njihovo obrazovanje, ali i na njihov život. Imao sam primjere studenata koji bi se užasavali prezentacija pred svojim kolegama, onih koji su većinu vremena šutjeli i bili povučeni. No, radili smo s njima i sada su pobjedili strahove te postali fantastični govornici. To je ono čime se ponosim – rekao je profesor Walker. O Dubrovniku ima samo riječi hvale. 

Dubrovnik je grad po mojoj mjeri

- Koledž mi je nekoliko minuta udaljen od kuće, pa na posao pješačim. Tako obavljam i većinu drugih stvari. Zime su mi draže od ljeta jer je u gradu manje ljudi. Često slobodno vrijeme provodim u aktivnostima na otvorenom, trčim, plivam, obilazim otoke, obožavam plažu... – nabraja Amerikanac koji se očito zaljubio u Dubrovnik. Na RIT Croatia u Dubrovnik je iz SAD-a došla i studentica  Michelle Rodriguez Stražičić, koja već i jako dobro priča hrvatski.
- Možda je nekim ljudima čudno što sam New York zamijenila Dubrovnikom, ali za mene Dubrovnik trenutno ima sve što trebam. Način života, kvaliteta življenja je puno zdravija. Jednostavno, ja sebe vidim tu – rekla je Michelle. Ističe kako je najbitnije da s diplomama koje stekne na RIT Croatia u Dubrovniku – a po završetku svi studenti dobivaju i hrvatsku i američku diplomu – može raditi u kojoj god zemlji poželi.
- Imam cijeli svijet na dlanu – zaključuje Michelle. 

Fill out my online form.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu