Obavijesti

News

Komentari 111

"Ministre, u čemu je problem? '72 sata' je bila istinska nada"

"Ministre, u čemu je problem? '72 sata' je bila istinska nada"

Ovo je bilo vrlo dobro rješenje. Nadamo se ako ovo ministar zaustavi da neće donijeti lošiju već bolju odluku, mi predlažemo Program 48 sati , poručuje Udruga pacijenata

VIDEO

Hrvatska udruga pacijenata protiv je ukidanja programa '72 sata' koji je oboljelima od raka omogućavao početak liječenja tri dana nakon dijagnoze. 

- Jeste li pitali oboljele i udruge pacijenata koje štite prava oboljelih o ovoj ​Vašoj nakani o zaustavljanju Programa 72 sata? Ukoliko ste razgovarali s udrugama jesu li Vam dale podršku, a ako jesu, koje su to udruge​, ​navedite ih jer javnost ima pravo znati - poručila je udruga ministru Nakiću u priopćenju. 

- Po našim iskustvima ovo je bilo vrlo dobro rješenje. Program 72 sata je doista bila istinska nada teško oboljelih i njihovih obitelji ne samo da će dobiti brzu dijagnostiku u jednom danu, nego da će u roku od tri dana početi sa liječenjem, što je odlično bilo prihvaćeno i kod oboljelih i njihovih obitelji - ističe Udruga i dodaje kako su, po saznanjima koja imaju, 'i zdravstveni djelatnici koji su to željeli raditi, makar simbol​ično plaćeni, bili zadovoljni'. Udruga se zato pita u čemu je problem.

- Nadamo se ako ovo ministar Nakić ​zaustavi da neće donijeti lošiju već bolju odluku, mi predlažemo Program 48 sati - zaključili su. 

SDP: To je korak unazad

U ponedjeljak se na ovu temu oglasio i SDP. Oni su na Facebooku postavili objavu u kojoj pitaju ministra zašto ukida program 72 sata.

- Ukidanje 72 sata je korak unazad za prava pacijenata i dostupnost zdravstvene zaštite. Od travnja prošle godine do prosinca, zbrinuto je negdje 2300 pacijenata pomoću ovog programa - objavio je SDP.

 

Ukidanje 72 sata je korak unazad za prava pacijenata i dostupnost zdravstvene zaštite. Od travnja prošle godine do prosinca, zbrinuto je negdje 2300 pacijenata pomoću ovog programa.

Posted by SDP Hrvatske on 15. veljače 2016

 

Podsjetimo, ministar Nakić odlučio je ukinuti program jer je mišljenja da nikada nije ni zaživio te da maligni bolesnici ionako dolaze u primjereno vrijeme na operaciju.

Potezom novog ministra zdravlja Darija Nakića razočaran je i njegov prethodnik Siniša Varga koji je svoje nezadovoljstvo izrazio na društvenim mrežama. Kazao je kako je ljut i žalostan. Govoreći o stručnosti nove Vlade kazao je da su blaženi u neznanju, ali ne na svoju već na tuđu štetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...