News

Komentari 0

Predsjednica Republike otvara Prvenstvo Hrvatske u roštilju

Predsjednica Republike otvara Prvenstvo Hrvatske u roštilju

U petak, 24. travnja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Križevcima će svečano otvoriti 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec

Na znak predsjednice najbolji roštilj-majstori sjeverozapadne Hrvatske na glavnom će križevačkom trgu upaliti vatru, a osim natjecateljskog dijela cijelo događanje upotpunit će i bogati popratni program koji uključuje koncert grupe Joy, nagradne igre za posjetitelje, kulinarske prezentacije chefa Branka Ognjenovića te, naravno, brojne delicije s roštilja i piće po promotivnim cijenama.

Šest timova predvođenih majstorima u pripremi mesa na žaru borit će se za ulazak u finale jedinog gastro natjecanja na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce, a o najboljima će odlučivati žiri u sastavu: akademik kulinarstva Branko Ognjenović (predsjednik), zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović i majstor kuhar Nenad Orag.  

Timovi UDRUGA MLADI KUHAR Valentina Štubelja , STARA ŠKOLA Antonia Sirovca, RAŽANJ Tihomira Trstenjaka, HRVATSKI DOMOBRANI KRIŽEVCI Božidara Radotovića, UVV BILIKUM KRIŽEVCI Dragutina Matusa i APOSTOLI Daria Turkušića natjecat će se u pet kategorija (ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina), a ekipa koja osvoji ukupno najviše bodova ide dalje te će u Zagrebu 28. lipnja pokušati osvojiti Zlatni ćevap i druge vrijedne nagrade u srazu s pobjednicima ostalih 7 polufinalnih natjecanja.  Voditelji su Frano Ridjan i Petra Slavečki.

Raspored natjecanja

24.04. petak  Križevci (Trg Antuna Nemčića)
26.04. nedjelja  Umag  (Nova obala)
01.05. petak  Zagreb (Jarun)
09.05. subota  Zadar (Riva)
24.05. nedjelja Kastav (Fortica)
30.05. subota  Osijek (Trg Ante Starčevića)
13.06. subota  Knin (Ul. dr. Franje Tuđmana)
21.06. nedjelja Orahovica (Jezero Orah)
28.06. nedjelja Zagreb  - finale

 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyia, Mlinara, Jamnice, Vina Belje, Zvijezde i Konzuma te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Najčitaniji članci