Obavijesti

News

Komentari 0

Predsjednica vrhovnog suda nosila broš pauka: Ima poruku?

Predsjednica vrhovnog suda nosila broš pauka: Ima poruku?
1

Jednako brzo osvanuo je i 'tvit' s fotografijom Lady Hale i njezina broša te paukove mreže u kojoj se koprca debela muha s glavom britanskog premijera Borisa Johnsona

Predsjednica britanskog Vrhovnog suda koja je u utorak objavila da je odluka premijera Borisa Johnsona o suspenziji parlamenta "nezakonita", za tu je prigodu zataknula broš u obliku golemog pauka i zaintrigirala javnost koja nagađa kakvu je poruku time željela poslati.

Povijesni karakter sudske odluke nije odvratio gledatelje koji su objavu pratili izravno putem televizije da ne uoče neobičan srebrni broš koji je na desnom ramenu nosila predsjednica Vrhovnog suda, lady Brenda Hale.

Društvene mreže bile su oduševljene novom temom, a na e-bayu pojavio se T-shirt s otiskom velikog bijelog pauka na desnom ramenu po cijeni od 10 funti (82 kune).

'Suspenzija parlamenta Borisa Johnsona nije bila zakonita!'
'Suspenzija parlamenta Borisa Johnsona nije bila zakonita!'

No koja je poruka pauka, pitali su se brojni promatrači? Za jedne, broš u obliku pauka aluzija je na pisca Waltera Scotta: "O kako zamršenu mrežu pletemo kada prvi put vježbamo da zavaramo".

Brzo je povučena paralela s brexitom i Borisom Johnsonom koji je navodno lagao kraljici tražeći od nje da suspendira rad parlamenta.

Jednako brzo osvanuo je i 'tvit' s fotografijom Lady Hale i njezina broša te paukove mreže u kojoj se koprca debela muha s glavom Borisa Johnsona.

Sutkinja, prva žena koja predsjeda Vrhovnim sudom, posjeduje zbirku broševa u obliku životinja kao što su  vretence, gusjenica ili žaba, a uvijek ih nosi zataknute za odjeću na desnom ramenu.

Glasnogovornica suda na novinarski upit nije rasvijetlila misterij već je samo kratko odgovorila "Lady Hale ima malenu zbirku broševa, riječ je o poklonima ili ih je sama kupila, to je sve što mogu kazati".