News

Komentari 0

Predsjednik Đukanović odmah reagirao na prijetnje bombama u školama, u potrazi za krivcima

Predsjednik Đukanović odmah reagirao na prijetnje bombama u školama, u potrazi za krivcima

Đukanović je poručio da sigurnost djece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca

Predsjednik Milo Đukanović pozvao je u srijedu sigurnosne strukture da hitno reagiraju i otkriju tko stoji iza prijetnji bombama u crnogorskim školama.

Crnogorske obrazovne institucije evakuirane su u srijedu nakon što su putem e-maila primile prijetnje da su u školama postavljene bombe.

Đukanović je poručio da sigurnost djece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca.

- Ne smijemo dopustiti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen s problemima u funkcioniranju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati izvanredne situacije i destabilizirati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone - napisao je Đukanović na Twitteru.

On je pozvao na hitno postupanje u rasvjetljavanju 'ovih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršitelja ovih nedjela'.

U Crnoj Gori u četvrtak počinje sjednica parlamenta na kojoj bi trebala biti izabrana nova manjinska vlada koju će predvoditi premijer Dritan Abazović.