Obavijesti

News

Komentari 19

Predstavlja opasnost za BiH: Abu Hamza pušten na slobodu

Predstavlja opasnost za BiH:  Abu Hamza pušten na slobodu
1

Imad al-Husin je u Imigracijskom centru u Istočnom Sarajevu boravio duže od sedam godina bez optužbe. Pritvoren je jer ga je BiH smatrala prijetnjom po nacionalnu sigurnost

VIDEO

Imad al-Husin, poznatiji kao Abu Hamza, pušten je na slobodu nakon što je u Imigracijskom centru u Lukavici kod Sarajeva proveo više od sedam godina.

Imad al-Husin, porijeklom Sirijac, u Imigracijskom je centru u Istočnom Sarajevu boravio duže od sedam godina bez optužbe. Pritvoren je jer ga je Bosna i Hercegovina smatrala prijetnjom po nacionalnu sigurnost. Optužnica protiv njega nikada nije podignuta, a deportacija u Siriju nije bila moguća.

I. A. H., državljanin Sirije, pušten je danas iz Imigracijskog centra Službe za poslove sa strancima, obzirom da su se izmijenile okolnosti koje se odnose na maksimalnu dužinu trajanja detencije stranca u imigracijskom centru u skladu s novim Zakonom o strancima, kao i na osnovu informacija i procjena nadležnih sigurnosnih agencija BiH. Navedenoj osobi je ukinuto rješenje kojim je stavljen pod nadzor smještanjem u imigracijski centar, te mu je određena blaža mjera nadzora ograničenjem kretanja na područje Županije Sarajevo uz obavezu javljanja Službi za poslove sa strancima i nadležnim policijskim tijelima do napuštanja BiH, priopćeno je iz te službe.

Zbog opasnosti da bi mu u njegovoj matičnoj zemlji bila ugrožena ljudska prava, do danas se nisu stvorili uvjeti za udaljenje predmetne osobe iz BiH. Odredbama novog Zakona o strancima propisano je da mjera nadzora smještanjem u Imigracijski centar ne može biti duža od 180 dana u kontinuitetu. Služba će nastaviti aktivnosti na iznalaženju sigurne treće zemlje koja bi prihvatila navedenog stranca s ciljem stvaranja uvjeta za  njegovo udaljenje iz BiH, navodi se u priopćenju Službe za poslove s strancima, zaključuje su u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela