Obavijesti

News

Komentari 15

Predviđanje: Cyber-svijet koji bi posramio i Zvjezdane staze

Predviđanje: Cyber-svijet koji bi posramio i Zvjezdane staze
1

Tjednik "Vjesnik u srijedu" u broju od 28. travnja 1954. godine upustio se u predviđanje budućnosti, najprije za 20 godina, a onda i za početak 21. stoljeća...

VIDEO

Godina je 1974., neradni dan, subota. Probudit ćete se ujutro, otuširati se i umiti i onda apsorbirati dnevnu dozu ultrazvučnih valova, koji će vam u vrlo kratkom vremenu iz tijela “očistiti” sve tragove umora kako biste novi dan dočekali potpuno svježi. 

U dnevnom boravku vas na velikom projektoru čeka najnovije izdanje dnevnih novina. Tiskanje novina je prošlost i svaki izdavač iz redakcije odašilje novine u domove pretplatnika. Oni imaju posebne prijamnike putem kojih primaju i poštu, a sve je projicirano na zid. Vijesti će se tako redovito osvježavati, a nove novine izlazit će svakih sat vremena. Svi će imati telefone s televizijskim kamerama i tako moći vidjeti onoga s kojim razgovaraju, na kavu ili ručak će se bez problema ići u Shanghai ili Rio de Janeiro.

Nema sumnje da će avione zamijeniti rakete, koje će letjeti brzinom većom i od 10.000 kilometara na sat. Tako će put do New Yorka trajati manje od sat vremena, a svijet će se moći obići za jedan vikend.

Tako je legendarni tjednik Vjesnik u srijedu (VUS) u broju od 28. travnja 1954. godine predvidio svakodnevicu u budućnosti u tekstu “Reportaža o načinu stanovanja i života u budućnosti”.

Studiju je, piše autor, donijela nekolicina eminentnih stručnjaka i to je, stoji u tekstu, vrlo realna prognoza života te daleke 1974. godine. 

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava