Obavijesti

News

Komentari 11

Pregovori: Holding diže cijene, a radnici traže veće plaće?

Pregovori: Holding diže cijene, a radnici traže veće plaće?
1

Uprava Holdinga svojim sindikalcima poručuje da eventualno mogu pregovarati o smanjenju osnovice, a ne o povišenju. Sindikati traže povišenje osnovice za 6 posto

VIDEO

U Zagrebačkom holdingu ponovo se pregovara. Prošli tjedan sastali su se pregovarački timovi. S jedne strane stola sjedio je tim sindikata Holdinga, a s druge strane uprava te megatvrtke. Tema – povišenje osnovice plaće!

U Gradu stalno dižu plaće

Naime, sindikati traže povišenje osnovice za šest posto. Na prvom sastanku ta je tema tek otvorena, a o njoj bi se podrobnije trebalo razgovarati na sljedećem susretu pregovaračkih timova koji će se održati 17. siječnja.

– S obzirom na to da smo lani pristali na smanjenje božićnice i regresa na 2500 kuna, što je otprilike 5000 kuna manje nego dotad, sindikat je odlučio zatražiti povišenje osnovice plaće – poručuju sindikati Holdinga.

Uz nabrojene razloge, na povišenje osnovice plaće sindikati su se odlučili i jer im se, kako kažu, ta osnovica nije mijenjala od 2008. godine.

– Zadnje tri godine smo na istoj plaći, dok su se u Gradu stalno dizali iznosi – ogorčeni su sindikati.

U Holdingu je osnovna plaća oko 2887 kuna. To je, dakle, iznos na koji nisu uračunani dodaci i koeficijenti. Sa svim tim nadogradnjama plaća se u Holdingu penje i do prosječnih 6200 kuna.

– Toliko otprilike dobivaju radnici, koji se i namuče da dobiju svoju plaću. Ne dobivaju je bez razloga – kaže naš sugovornik iz sindikata.

S druge strane, dodaje, prosječna plaća šefova u Holdingu iznosi od 8500 do 18.000 kuna.

– To je neto plaća, a ovaj najviši iznos dobivaju članovi uprave – tvrdi sindikalist.

Iz središnjice Holdinga ne dolaze nimalo ohrabrujuće informacije za sindikaliste.

– Ne dolazi u obzir nikakvo povišenje osnovice. Razmišljamo o tome da smanjimo osnovicu, a ne da je povisimo – čvrsto nam govori sugovornik iz Holdinga.

Poskupljenja kao spas

Štoviše, takav je stav i očekivan. Podsjetimo, ukupan dug Holdinga procjenjuje se na oko pola milijarde kuna. A kako bi se smanjio bar njegov dio, posebice u podružnici ZET-u koja je i najveći gubitaš, Holding se odlučio i za poskupljenje usluga javnog prijevoza. Još se čeka koliko će ono biti, jer prijedlog i dalje stoji na stolu predsjednika uprave Holdinga.

Prijedlog poskupljenja, odnosno više njih, trebalo bi dostaviti gradonačelniku Milanu Bandiću. No, što će biti odlučeno te koliko će građani više novca morati izdvajati, pitanja su na koja iz Holdinga samo poručuju: – Uskoro će biti konferencija za novinare na kojoj će sve biti objašnjeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...