Obavijesti

News

Komentari 8

'Preko medija nam se prijeti otkazima, gradonačelnik će biti iz stranke Bandić Milan 365'

'Preko medija nam se prijeti otkazima, gradonačelnik će biti iz stranke Bandić Milan 365'

Zbog kritika oporbe da se pripremaju izgubiti izbore s toliko prijedloga za dnevni red Gradske Skupštine, povukla je 11 točaka rješenja i prijedloga

- Mi se pripremamo dobiti izbore - rekla je v.d. Gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević na početku press konferencije. Iako je glasnogovornica odmah dala rijec novinarima, Pavičić Vukičević je preuzela riječ. 

- Ispričavam se, to nije bila praksa, nema gradonačelnika, a navikli smo na nešto drugo - ispričala se glasnogovornica.  

POGLEDAJTE VIDEO Presica Jelene Pavičić Vukičević

Gotovo svi kandidati za gradonačelnika Zagreba su prije nje imali press konferencije, a kritizirali su Upravu zbog prevelikog broja točaka dnevnog reda za iduću sjednicu Gradske skupštine.

- Vrijeme koje je pred namaknut će opterećeno predizbornom utrkom. To je vrijeme kad se izgovaraju velike riječi, s jedne strane puno obećanja, a s druge puno optužbi, ali i prijetnji - rekla je. 

Zagreb: Pavičić Vukičević održala  konferenciju s temom "Akti gradonačelnika"

Nije htjela odgovoriti precizno tko joj je prijetio, ali je spomenula navodne prijetnje otkazima. 

- Prijeti u smislu političke govornice, u smislu da će biti otkaza, da će ljudi ostati bez posla - rekla je Pavičić Vukičević.

Zbog kritika oporbe da se pripremaju izgubiti izbore s toliko prijedloga za dnevni red, povukla je 11 točaka rješenja i prijedloga.

- Riječ je i točkama, odnosno rješenjima i prijedlozima koje nisu u ovom trenutku naprosto važne. To su točke koje su programskog karaktera i obvezuju i idući saziv Skupštine. Uvjeravam vas da će isti ovaj tim za dva mjeseca iste točke uputiti u proceduru kao dio novog saziva. Mi smo ovdje sad pred vama kao tehnička Vlada - rekla je. 

Još uvijek ne želi otkriti tko će biti kandidat za gradonačelnika. 

Bandićeva zamjenica je nova predsjednica stranke: Još smo bez kandidata za lokalne izbore
Bandićeva zamjenica je nova predsjednica stranke: Još smo bez kandidata za lokalne izbore

- Vjerujem i uvjerena sam da ćemo gradonačelnika dobiti iz redova Bandić Milan 365. I ova sjednica sutra je jedan od načina na koji ćemo se predstaviti građanima - rekla je i dodala da gradski odbori stranke raspravljaju o novom kandidatu za gradonačelnika i da brzo očekuje odgovor. 

Dotaknula se i uskrsnica koje Grad isplaćuje umirovljenicima koji imaju primanja do 1.500 kuna.

- Ovo je naknada koju Grad Zagreb daje svake godine. Uskrsnica iznosi 100 kuna, a povećali smo i cenzus - zaključila je.