Obavijesti

News

Komentari 1

Preko tisuću učenika s Banije ljetovalo je na Jadranskoj obali

Preko tisuću učenika s Banije ljetovalo je na Jadranskoj obali

Drago mi je što uspješnu turističku sezonu možemo zaokružiti ovakvim plemenitim projektom, poručio je direktor HUT-a Veljko Ostojić te dodao da je turistički sektor još jednom pokazao svoju snagu i spremnost na pružanje ruke solidarnosti

Hrvatska udruga turizma (HUT) nastavlja provoditi projekt "Tisuću učenika, milijun doživljaja", u sklopu kojeg je već u lipnju u hotelskim kućama-članicama HUT-a besplatno boravilo 180 učenika s područja Sisačko-moslavačke županije, a do polovice listopada bit će ih ukupno više od tisuću, izvijestili su iz HUT-a.

- Nakon što je u lipnju prvih 180 učenika iz tri osnovne škole boravilo u Istri i Valamar hotelima, od danas i ostatak učenika s područja Sisačko-moslavačke županije kreće na more duž jadranske obale - ističu iz HUT-a, dodajući da će u sklopu tog projekta srednjoškolci i njihovi profesori iz preostalih 10 škola tijekom rujna i listopada posjetiti Istru, Kvarner i Dalmaciju.

Njemački dobrotvor iznenadio dvije obitelji: 'Guten Tag, donio sam vam 15.000 eura pomoći'
Njemački dobrotvor iznenadio dvije obitelji: 'Guten Tag, donio sam vam 15.000 eura pomoći'

Za njih su besplatan smještaj osigurale kompanije Aminess hoteli Novigrad, Plava laguna Poreč, Maistra Rovinj, Arena Hospitality Group Pula, Jadranka Mali Lošinj, Jadran Crikvenica, Hoteli Omišalj, Falkensteiner Zadar, Turisthotel Zadar, Bluesun hoteli Zagreb, Imperial Riviera Rab te Radisson Blu Resort & Spa Split.

- Drago mi je što uspješnu turističku sezonu možemo zaokružiti ovakvim plemenitim projektom - poručio je direktor HUT-a Veljko Ostojić, koji vjeruje i da je to, kako dodaje,  "zaista lijep način za obilježavanje početka školske godine, posebice kad znamo što su sve djeca s područja Banovine proživljavala proteklih mjeseci i koji ih sve izazovi čekaju u idućem razdoblju.

S te strane, kaže i da je turistički sektor još jednom pokazao svoju snagu i spremnost na pružanje ruke solidarnosti onda kada je to najpotrebnije, kao i da je društvena odgovornost jedan od prioriteta u poslovanju svih turističkih kompanija.

Šesteročlanoj obitelji iz Banovine, čiji je dom uništen u potresu, donirali su novu kuću
Šesteročlanoj obitelji iz Banovine, čiji je dom uništen u potresu, donirali su novu kuću

Ostojić naglašava i da je ta akcija dodatna nadogradnja svih dosadašnjih aktivnosti za pomoć stanovnicima Sisačko-moslavačke županije, nakon što ju je u prosincu prošle godine pogodio razorni potres, kada su stradale i mnoge srednje i osnovne škole.

Napominje da je projekt za učenike iz te županije "Tisuću učenika, milijun doživljaja" HUT pokrenuo uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Središnjeg državni ured za demografiju i mlade.

Težak život na Baniji nakon potresa: 'Nemam povjerenja u državu, ništa se ne mijenja'
Težak život na Baniji nakon potresa: 'Nemam povjerenja u državu, ništa se ne mijenja'

Prva škola od preostalih i njezini učenici i profesori na Jadran su krenuli danas, u četvrtak, a odredišta gdje će boraviti su Zadar i okolica, Poreč, Tučepi, Krk i Njivice na otoku Krku, Rovinj, Mljet, Pula i Mali Lošinj.