Obavijesti

News

Komentari 2

Prekrasna gesta zagrebačkih srednjoškolaca za Vukovarce: Ravnateljica: 'Ponosni smo'

Prekrasna gesta zagrebačkih srednjoškolaca za Vukovarce: Ravnateljica: 'Ponosni smo'
6

Neizrecivo sam ponosna na prilici da kao škola pomognemo svojim bližnjima, i to baš uoči Dana sjećanja , rekla je za 24sata ravnateljica zagrebačke 13. gimnazije Ines Šimac

VIDEO

Učenici 2.B razreda zagrebačke 13. gimnazije odlučili su pomoći djeci Vukovara. Organizirali akciju za djecu s posebnim potrebama u udruzi Vukovarski leptirići, a sve je osmislio tata jednog od učenika, prenosi Dnevnik.hr. Dan prije sjećanja na Vukovar, 17. studenog, u prostorijama škole vozit će ergometar, a novac od prijava donirat će malim Vukovarcima.

- Mislim da je svima toplo oko srca kada vide da se tako pomaže, ali cijela ova akcija je ništa naspram toga što su vukovarski branitelji nama napravili što imamo svoju državu, ispričao je učenik David Sesar.

U vožnji će im se pridružiti i hrvatski sportaši, a samostalno su čak dogovorili i sponzore.

- Nažalost, nemaju podršku države i tu sam odlučio sa grupom prijatelja i kolega s posla krenuti s malim akcijama koja je nakon nekoliko godina preraslo u ozbiljne humanitarne akcije, rekao je organizator akcije Stjepan Vukušić, tata jednog od učenika.

To je oduševilo i njihovu razrednicu. 

- Želim istaknuti kako sam jako ponosna na njih. Mislim da su ovakve akcije i više nego potrebne u našim školama, a ujedno su dokaz da se djecu može odlijepiti od ekrana i uključiti ih u stvarni život, naglasila je razrednica Tanja Klišanin Brčić.

Ravnateljica: Neizrecivo sam ponosna

Ponosna je i ravnateljica škole koja je za 24sata pozvala sve da se priključe akciji.

- Neizrecivo sam ponosna na prilici da kao škola pomognemo svojim bližnjima, i to baš uoči Dana sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje, odnosno na prilici da naučimo najvažnije životne lekcije da nam je bližnji - baš svaki čovjek. "Vi ste naši ljudi, a mi naše ljude ne ostavljamo", riječi su gospodina Stjepana Vukušića, idejnog začetnika ove humanitarke, iz udruge Rekreativan kvart. Naši prijatelji iz Udruga Vukovarski leptirići naši su ljudi i zato vas molimo da se priključite akciji "Ljubav se mjeri kilometrima" te donacijom omogućite nastavak rada ove udruge koja pomaže onima najranjivijima među nama. Posebno sam ponosna na učenike 2.b razreda, inicijatore ove akcije - rekla je ravnateljica 13. gimnazije Ines Šimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.