Obavijesti

News

Komentari 36

Prelijepoj misici iz Brazila amputirali ruke i stopala

Prelijepoj misici iz Brazila amputirali ruke i stopala
11

Mariani Bridi da Costi (20) krajem prosinca prošle godine dijagnosticirali su urinarnu infekciju, koju uzrokuje bakterija. Odrezali su joj ruke i stopala

VIDEO

Lliječnici se već 19 dana bore za život brazilske misice Mariane Bridi da Coste (20). Krajem prosinca prošle godine završila je u bolnici ali su ju poslali kući tvrdeći da ima bubrežni kamenac. Međutim, stanje joj se za dva dana strašno pogoršalo. Ovaj put dijagnosticirali su joj tešku i rijetku urinarnu infekciju, koju uzrokuje bakterija Pseudomonas aeruginosa. Sepsa je začepila krvne žile u njezinim udovima prekinuvši tako cirkulaciju i dovod kisika pa su joj morali amputirati ruke i stopala kako bi spasili vitalne organe. Mariani su liječnici prvo amputirali oba stopala, a dva dana poslije morali su i ruke. Uza sve to, u srijedu je dobila i izljev krvi, pa je morala na još jednu hitnu operaciju. Mariana je trenutno smještena na odjelu intenzivne njege u bolnici Doria Silva. Pri svijesti je, ali diše pomoću aparata. Njen otac kaže da je Marianino stanje vrlo kritično te da ne znaju hoće li preživjeti.
- Čak i u ovako teškom trenutku moja Mariana pokazuje svu svoju snagu. Ona je pravi borac. Svi smo van sebe i samo se molimo da skupi snage za preživjeti ovo - kaže Marianin dečko Tiago Simoes.
Mariana je dvaput bila četvrta na natjecanju za Miss Brazila, a prošle je godine osvojila nagradu za najljepše tijelo na natjecanju Miss bikinija u Kini. Marianini obožavatelji napravili su na internetu poseban blog posvećen misici. Na njemu posjetitelji mogu ostaviti poruke potpore i donirati krv.



ŠTO JE TO PSEUDOMONAS AERUGINOSA?
Pseudomonas je bacil koji preferira vlažan okoliš. Većina infekcija koje uzrokuje Pseudomonas aeruginosa pojavljuje se u hospitaliziranih bolesnika. Ravnatelj KB Merkur i urolog po struci dr. Željko Vidas ostao je šokiran posljedicama koje je bakterija izazvala kod mlade Brazilke. Pseudomonas je, kaže dr. Vidas, uobičajena i svakodnevna bakterija koja se vrlo uspješno liječi oralnim antibioticima ili injekcijama. Terapija traje desetak dana i obično bude uspješna. Pseudomonas se čak mjesecima može nositi u organizmu pa da opet na kraju liječenje završi dobro. Što je kod brazilske misice izazvalo ovakve tragične posljedice enigma je i dr. Vidasu, a on pretpostavlja da je djevojka vjerojatno imala poremećaj u imunološkom sustavu ili neko drugo infektivno žarište u tijelu koje je izazvalo potencijalno smrtonosni septički šok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)