News

Komentari 19

Premijer Andrej Plenković čestitao novom talijanskom premijeru Mariju Draghiju

Premijer Andrej Plenković čestitao novom talijanskom premijeru Mariju Draghiju

Plenković je istaknuo kako mu je drago što će Europskom vijeću surađivati upravo s Draghijem i tako nastaviti dobre odnose između Hrvatske i Italije. Čestitku na Twitteru napisao je na talijanskom jeziku

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u subotu je na svom Twitter računu čestitao novom talijanskom premijeru Mariju Draghiju i najavio nastavak odlične suradnje između Hrvatske i Italije.   

"Čestitam premijeru Mariju Draghiju i svima članovima nove talijanske vlade. Drago mi je što ću u Europskom vijeću surađivati upravo s njim i tako nastaviti dobre odnose između Hrvatske i Italije", napisao je Plenković u na talijanskom jeziku u subotu na svom Twitteru. 

Bivši predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi (73) prisegnuo je u subotu pred talijanskim predsjednikom za predsjednika nove vlade nacionalnog jedinstva.

Sve najvažnije talijanske stranke osim jedne stale su na Draghijevu stranu, a njegov kabinet uključuje članove s cijelog političkog spektra, kao i tehnokrate na ključnim dužnostima, uključujući ministarstvo financija i novi portfelj za zelenu tranziciju.

Draghija očekuje teška zadaća, prije svega s oporavkom zemlje od pandemije covida-19 za što će iz EU-a dobiti više od 200 milijardi eura.

Draghijeva je 67. talijanska vlada od 1946. godine i sedma u zadnjih deset godina.

Najčitaniji članci