Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Premijer je primio nagradu za najbolji Europski govor godine

Primajući nagradu, skulpturu Krešimira Roda koja simbolizira članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, premijer se zahvalio svim članovima Europskog pokreta Hrvatske

Foto: Vlada RH
13 komentara

Premijer Andrej Plenković primio je u srijedu u Europskom domu u Zagrebu nagradu za Europski govor godine. Nagrada za Europski govor godine dodjeljuje se na Dan Europe i predstavlja najvišu nagradu koju dodjeljuju Europski pokreti, punopravni članovi Međunarodnog europskog pokreta iz Bruxellesa.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nagrađeni govor održao je 6. veljače u Strasbourgu. 

Primajući nagradu, skulpturu Krešimira Roda koja simbolizira članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, premijer se zahvalio svim članovima Europskog pokreta Hrvatske koji su mu nagradu i dodijelili. 

Foto: Vlada RH

- Današnji dan je dan Europe, kad se prisjećamo Schumanove deklaracije koja je prije 68 godina napravila mapu puta izgradnje europskog projekta - rekao je Plenković. 

- U tom govoru sam podsjetio na iskustvo Hrvatske. Mi smo u gospodarskom smislu tek 2004. došli na razinu 1990. To ne smijemo zaboraviti. To je posljedica rata, ali i uzrok brzine našeg rasta i razvoja. Te 2004. naši susjedi ušli su u EU. Tu je ta razlika, taj prostor kojeg moramo nadoknaditi - istaknuo je premijer. 

PRIZNANJE Premijeru Plenkoviću nagrada za europski govor godine

Osvrnuo se i na brojne govore o populizmu i antieuropskim strankama. Istaknuo je kako je zadaća odgovornih stranaka da budu brana takvim procesima te da se "zalažu za rješenja koja će jasno stati iza europskih vrijednosti". 

Premijer je napomenuo i kako želi nastaviti reforme koje je Vlada izglasala. 

- Želimo nastaviti s politikom fiskalne konsolidacije i rješavati velika i krupna pitanja, od demografske revitalizacije, blokiranih, pa do onih tema koje se tiču ulaganja u budućnost i obrazovanje te stvaranje preduvjeta novim generacijama za iste šanse koje imaju kolege u drugim zemljama EU - rekao je. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message