Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
429 komentara

Premijer Milanović: Zakon je zakon, i zakon ćemo braniti

Premijer Zoran Milanović najavio je u nedjelju navečer kako će se dvojezične table u Vukovar postaviti nakon lokalnih izbora. Naglasio je da će braniti zakon

Grgur Žučko/Pixsell
Foto: Grgur Žučko/Pixsell
429 komentara

Premijer Zoran Milanović je u nedjelju navečer u Dnevniku HRT-a rekao kako je i očekivao ovako veliki broj prosvjednika na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. 

- Drago mi je da se u Zagrebu na glavnom trgu mogu ljudi okupiti i prosvjedovati u miru i civilizirano - rekao je Milanović.

- Naš je potez poštivanje zakona cijelo vrijeme. Zakon je razum i lišen je svake strasti, a naročito Ustav. On vrijedi i za ćirilicu. On vrijedi i za SDP kada dva dana zakasni s prijavom financijskog izvješća i tu spora nema. U Ustavu piše da se nacionalnim manjinama jamči pravo na korištenje nacionalnog pisma - rekao je premijer.

- Kao premijer se osjećam jednako dobrodošlim u svim hrvatskim selima i gradovima. Zakon spominje razuman rok. Nakon lokalnih izbora ćemo staviti ploče, jer onima koji žele nemire ne želimo dati povoda.Zakon je zakon i zakon ćemo braniti - rekao je Milanović.

Upitan, smatra li da ovaj prosvjed znači jače okupljanje i jačanje desnice, premijer je rekao da to ne zna te da se Vlada okuplja za Hrvatsku i gradi sve u centru. 

- Dok se ovakvi prosvjedi kao danas održavaju mirno i dostojanstveno, ja nemam ništa protiv - poručio je na kraju premijer Milanović.

"Potpuno je jasno da se radi o političkoj manipulaciji braniteljima"

Čuli ste i sami riječi koje su izgovorene i one ne odgovaraju mjestu na kojem su izgovorene. Ovo je bio prosvjed protiv Vlade. Dakle, ako Vukovarci imaju problem s ćirilicom, to je sasvim druga stvar. Ako se ima problema s Vladom, to se sigurno ne radi na ovaj način - da se instrumentalizira branitelje, rekao je u nedjelju za RTL ministar branitelja Predrag Matić.

- Potpuno je jasno kako se radi o političkoj manipulaciji braniteljima. Građani Vukovara imaju pravo ne slagati se s nekim zakonskim odredbama i imaju pravo to javno izraziti. No, pojavljivanje na središnjem zagrebačkom Trgu u vojnim odorama i upotrebljena retorika šalju jednu drugu poruku - dodao je.

Na upit tko stoji iza ovakve mobilizacije branitelja, Matić je kratko i jasno odgovorio: "Zna se".

- Ja sam Vukovarac i branitelj i imam svoje osjećaje. No, već nekoliko puta sam istaknuo kako pravda i pravo ne idu ruku pod ruku. Kao ministar branitelja prisegnuo sam Hrvatskom saboru kako ću poštivati zakone i Ustav RH i u skladu s tim ću se ponašati i to je moje životno, a ne samo političko opredjeljenje - naglasio je Matić.

Dodao je i da će se table postaviti u razumnom roku, "što može značiti sutra, za 10 godina ili za 100 godina".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message