Obavijesti

News

Komentari 166

Premijer: Nije to uhljebljivanje nego političko kadroviranje...

Premijer: Nije to uhljebljivanje nego političko kadroviranje...
1

Branio sam ga prije, a sad ga nemam zašto braniti, poručio je premijer. Što se tiče navodnih Čačićevih napada na Škrleca i Holy, kaže da se to trebalo rješavati ranije

VIDEO

Premijer Zoran Milanović je na konferenciji u petak rekao kako Čačićeve mailove oko imenovanja Josipa Jambrača ne doživljava 'uhljebljivanjem nego političkim kadroviranjem'.

Premijer tvrdi da slučajevi Holy i Čačić nisu usporedivi, jer o svim imenovanjima odlučuje Vlada, i bez njenog znanja Radimir Čačić ne može nikoga imenovati. 

- Branio sam ga kad se radilo o prometnoj nesreći, a sad ga nemam zašto braniti - poručio je Milanović. Što se tiče navodnih Čačićevih napada na Škrleca i Holy, kaže da se to trebalo rješavati ranije. 

- To se tada trebalo prijaviti - rekao je Milanović te dodao kako je Holy imala najveću autonomiju od svih ministara. Podsjetio je da je upravo ona odabrala Kalamburu na čelno mjesto Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

'Skoro mi palo 20 kila smeća na nogu kad sam čuo izjavu Holy'

- Samo kaj mi nije palo 20 kila smeća na nogu kada sam čuo izjavu ministrice kada je javno tvrdila da će Kalambura biti oslobođena na sudu.

Premijer ne samo da ne vidi nikakve sličnosti između prepiske Holy i Čačića nego je više puta ponovio da je imenovanje Jambrača opravdano, a to što nema kvalifikacije Milanović je pokušao opravdati iskustvom rada na poziciji dožupana.

- Jambrač je poslijediplomant na ekonomskom fakultetu, to sam osobno provjerio - rekao je Milanović. Izmjene statuta Fonda tvrdi da su bile opravdane.

O izmjenama statuta: Radi se o fondu, a ne o mjestu šefa kirurgije

- Ova Vlada uvodi reda u fond u koji se slijevaju ogromna sredstva i u kojem je otkriven kriminal, a ima statut star deset godina - rekao je Milanović i dodao da su uvjeti za prijem u državne službe često nelogični i diskriminirajući prema kandidatima. - Izmjena statuta je napravljena zato što je koalicijski partner ocijenio da kandidat ima iskustva. a podsjećam, radi se o fondu, a ne o mjestu šefa kirurgije na Rebru - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...