News

Komentari 102

Generali iz operacije Bljesak stigli na sastanak s premijerom: 'Ovo je veća geopolitička igra'

Generali iz operacije Bljesak stigli na sastanak s premijerom: 'Ovo je veća geopolitička igra'

Uz premijera, na sastanku će biti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

Premijer Andrej Plenković u četvrtak će u 11 sati u Banskim dvorima primiti generale zapovjednike i visoke časnike koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak", a čije procesuiranje traži Bosna i Hercegovina. 

Sastanak će se održati u povodu zamolnice tužilaštva BiH za pružanje međunarodne pravne pomoći dostavljene temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade BiH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Uz premijera, na sastanku će biti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

'Ovo je malo veća geopolitička igra' 

General Davor Domazet Lošo prije sastanka poručio je da ga ne zabrinjavaju optužbe iz susjedne zemlje. 

- Pitanje je hoće li se politika postaviti na pravi način, ovo je malo veća geopolitička igra. Mi živimo u vremenima kad se ruši jednopolarni svijet i stvara višepolarni. Europa je davno izgubljena! - rekao je, prenosi N1.

Na sastanak je stigao i Pavao Miljavac i rekao kako ništa ne očekuje. 

- Svako tko je na optužnici će imati nešto za reći. Ne mogu ništa očekivati. Očito će biti neka procedura, vidjet ćemo koja. Ne očekujem ništa, to je sve na brzinu došlo, ovisno što piše u optužnici, većina će odlučiti što će biti - poručio je. 

Na pitanje jesu li otpužbe političke, rekao je: "Dugo sam u cijeloj priči, od devedesete, malo je stvari koje nisu političke". 

Miljavac je novinarima rekao i da su se “manje-više svi” odazvali pozivu iz Vlade.

Najčitaniji članci