Obavijesti

News

Komentari 112

Ivo Sanader o mitu: To su sve laži, žele kupiti svoju slobodu

Ivo Sanader o mitu: To su sve laži, žele kupiti svoju slobodu
5

Uskok je proširio istragu protiv bivšeg premijera. Navodno sumnjaju da je primio mito od 10 milijuna eura od MOL-a kojem je zauzvrat omogućio upravljanje Inom

VIDEO

Uskok je u utorak na svojim stranicama potvrdio kako je proširena istraga protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Navodno su istragu proširili jer sumnjaju da je primio mito od 10 milijuna eura od MOL-a kojem je zauzvrat omogućio upravljanje Inom. 

Ivo Sanader je, piše Večernji list, primio nalog o proširenju istrage te je preko odvjetnika Gorana Suića odbacio navode iz naloga. Suić tvrdi da su to laži i da se očito radi 'o još jednom u nizu slučajeva u kojem svjedoci lažnim terećenjem kupuju slobodu i pogodnosti u kaznenom postupku na račun gospodina Sanadera'. Jutarnji list piše da je Sanader aludirao na bivšeg prijatelja Roberta Ježića. 

Mađarski MOL je također navode odbacio. U priopćenju kažu kako nije bilo bilo kakvih isplata ni dogovora o plaćanju, ni izravno ni neizravno, ni prije ni nakon stvaranja dioničarskog ugovora. Najavljuju stoga da će poduzeti stroge pravne mjere protiv svih koji šire takve navode i optužbe.

Premijerka Jadranka Kosor je pak u utorak na pitanje novinara da komentira proširenje istrage protiv Sanadera samo rekla 'Dobar dan, doviđenja'. Ministar Petar Čobanković je za 24sataTV samo kratko rekao kako on o tome nema informacija, a ministar Darko Milinović je rekao kako će istraga sve pokazati.

Očitovao se na sudu o svom izručenju

Na Zemaljskom sudu u Salzburgu u utorak se o svom izručenju očitovao i sam Ivo Sanader. Bivši šremijer sutkinji je rekao kako pristaje na skraćeni postupak izručenja Hrvatskoj. Nakon očitovanja nadležna sutkinja treba sastaviti propisani protokol. Čim to bude gotovo, naglasio je predsjednik suda, predmet Sanader bit će proslijeđen u ministarstvo pravosuđa na potpis ministrici. Po svemu sudeći, predmet će u Beč otići već u srijedu, piše Jutarnji list. Sanadera bi prilikom izručenja Hrvatskoj trebali automobilom dovesti do Beča te ga onda zrakoplovom prebaciti u Zagreb.

Sanader se vraća za dva ili tri tjedna?

Ivo Sanader se od prosinca prošle godine nalazi u pritvoru u Salzburgu. Sada je povukao žalbu na izručenje pa bi trebao uskoro biti izručen Hrvatskoj. Krone.at piše kako je njegov austrijski odvjetnik rekao da će bivšeg premijera Hrvatskoj izručiti za dva do tri tjedna. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije