Obavijesti

News

Komentari 1

Preminuo najstariji muškarac na svijetu u dobi od 112 godina

Preminuo  najstariji muškarac na svijetu u dobi od 112 godina

García je u rujnu 2021. u dobi od 112 godina i 211 dana oborio Guinnessov svjetski rekord kao najstariji poznati živući muškarac na svijetu, a sljedeći mjesec trebao je proslaviti svoj 113. rođendan

Najstariji čovjek na svijetu, Saturnino de la Fuente García iz španjolskog Leona, umro je u dobi od 112 godina i 341 dana, objavila je u utorak Guinnessova knjiga rekorda.

García je u rujnu 2021. u dobi od 112 godina i 211 dana oborio Guinnessov svjetski rekord kao najstariji poznati živući muškarac na svijetu, a sljedeći mjesec trebao je proslaviti svoj 113. rođendan, objavila je londonska organizacija.

Prema Guinnessu, rođen je u Puente Castru u španjolskoj pokrajini Leon, 11. veljače 1909.

Dva i pol metra čiste ljubavi: U Rusiju sam otišao naći suprugu, želim da mi rodi kćer i sina...
Dva i pol metra čiste ljubavi: U Rusiju sam otišao naći suprugu, želim da mi rodi kćer i sina...

Zbog niskog rasta (1.50 m) nije pozvan u borbu 1936. tijekom Španjolskoga građanskog rata pa je u to doba otvorio uspješan obrt za proizvodnju cipela.

Garcijina strast bio je nogomet. Bio je navijač Leonove momčadi Cultural Leonesa i suosnivač lokalne nogometne momčadi Puente Castra.

U Guinnessovoj knjizi rekorda piše da je živio mirnim životom sa svojom suprugom Antoninom Barrio Gutiérrez s kojom se oženio 1933. De la Fuente García je svojedobno za Guinnessovu knjigu rekorda okrio tajnu svojega dugog života: "Nemoj nikoga povrijediti."

K-pop senzacija srušila je čak dva nova Guinnessova rekorda
K-pop senzacija srušila je čak dva nova Guinnessova rekorda

Iza njega je ostalo sedam kćeri, 14 unučadi i 22 praunučadi. Garcia će biti pokopan u srijedu na lokalnom groblju u Leonu.

Po podacima na internetskoj stranici Gunnessove knjige, rekord u dugovječnosti i dalje drži Francuskinja Jeanne Calment, koja je doživjela 122 godine i 164 dana. Umrla je 1997.