Obavijesti

News

Komentari 159

Preminuo veliki meteorolog Milan Sijerković u 84. godini...

Preminuo veliki meteorolog Milan Sijerković u 84. godini...
15

Jedan od najpoznatijih meteorologa i voditelja vremenske prognoze u Hrvatskoj preminuo je u 84. godini. Milan Sijerković je od 1968. radio na HRT-u, a zatim i na Novoj TV

VIDEO

Milan Sijerković bio je poznati hrvatski meteorolog i lice s malih ekrana. Posao voditelja vremenske prognoze radio je od 1968. godine, prvo na HRT-u, a zatim i na Novoj TV. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Rođen je 1935. godine u bokokotorskom mjestu Baošiću. Studirao je geofiziku s meteorologijom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1961. godine. Magistrirao je 1977. godine. Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je u Državnome hidrometeorološkom zavodu Republike Hrvatske. Radio je kao prognostičar, honorarno je surađivao na PMF-u u Zagrebu i bio u uredništvu časopisa Prirode. 

Napisao je stotinjak znanstvenih i stručnih meteoroloških radova. Napisao je i tri slikovnice za djecu te serijal znanstveno-popularnih knjiga različitim mjestima i područjima, a koje se odnose na vrijeme i podneblje.

Vijest o smrti objavilo je Hrvatsko meteorološko društvo, a zatim i Državni hidrometeorološki zavod. 

- Danas nas je napustio jedan i jedini Milan Sijerković. Gledati gore prema oblacima nikada više neće biti isto - na Facebooku su napisali iz Hrvatskog meteorološkog društva. 

- Gospodina Sijerkovića poznajem od kada sam bila studentica na fakultetu, a on mi je bio profesor. Poslije mi je godinama bio šef i prijatelj. Nemam riječi za opisati takav gubitak - rekla nam je kratko bivša šefica Državnog hidrometeorološkog zavoda Nataša Strelec Mahović o svojem dugogodišnjem kolegi Milanu Sijerkoviću. 

Od Sijerkovića se oprostila i Dunja Mazzocco Drvar, također voditeljica vremenske prognoze. 

- Prije mjesec dana pisala sam pogovor za novu Sijerovu knjigu. Nisam znala da će biti i posljednja. Zbogom, učitelju, obećajem Ti da će Tvoje nasljeđe nastaviti živjeti - napisala je na svom Twitter profilu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a