Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Premlatili zaštitara u Požegi: Trojici nasilnika smanjili kazne

Vijeće Županijskog suda u Dubrovniku uzelo je u obzir "olakotne okolnosti" i smanjilo kazne osuđenicima koji su Topaloviću nanijeli teške tjelesne ozlijede u obliku oštećenja vida, loma kostiju...

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
45 komentara

Dubrovački sud je u drugostupanjskom odlučivanju, na osnovu žalbe okrivljenika. umanjio zatvorske kazne Miroslavu Odoljeviću, Aleksandru Radonjiću i Niki Matišiću za premlaćivanje zaštitara Ivana Topalovića u diskoteci Platinum u Požegi, 17.siječnja 2017. godine. 

Dok je prvookrivljeni Miroslav Odoljević u prvom stupnju u Požegi osuđen na šest godina zatvora kao i drugookrivljeni Aleksandar Radonić, drugostupanjski sud je kazne smanjio Odoljeviću na četiri i pol, a Radoniću na četiri godine, piše Požega.eu.

Trećeokrivljenom Niki Matišiću u prvom je stupnju sudac Ronko odredio kaznu zatvora od pet i pol godina, a drugostupanjski sud je tu kaznu smanjio na tri godine. Budući da su te nepravomoćne presude izrečene više od pet godina osuđenike su odmah po izricanju presude odveli u Istražni zatvor gdje čekaju pravomoćnost presude.

Prema nekim tumačenjima osuđenici Miroslav Odoljević, Aleksandar Radonjić i Niko Matišić bit će pušteni na slobodu i čekat će redovnu proceduru odlaska izdržavanje zatvorske kazne koja može potrajati i nekoliko mjeseci.

Vijeće Županijskog suda u Dubrovniku uzelo je u obzir "olakotne okolnosti" i smanjilo kazne osuđenicima koji su Topaloviću nanijeli teške tjelesne ozlijede u obliku oštećenja vida, loma kostiju na lubanji, oštećenja mozga, očnog živca i dr.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message