Obavijesti

News

Komentari 127

Preporuke 'brižnog' svodnika: Budite moralne i profesionalne

Preporuke 'brižnog' svodnika: Budite moralne i profesionalne
1

Vlasnik splitske agencije Ivica Jurišić (53) našao se u središtu skandala zbog podvođenja djevojaka. Među njegovim klijentima navodno je bilo i političara

VIDEO

To je grozno! Jurišića nisam upoznala u takvom svjetlu. Prema manekenkama je uvijek bio korektan, pažljiv. Vozio nas je na revije, razvozio kućama i nosio nam hranu, kaže članica modne agencije Kristina.

Vlasnik splitske agencije Ivica Jurišić (53) našao se u središtu skandala zbog podvođenja djevojaka. Među njegovim klijentima navodno je bilo i političara, splitskih i stranih poduzetnika te ljudi vezanih uz sport. Djevojke je podvodio i u Dubrovniku, gdje mu je pomagač bio HDZ-ovac Mario Šačić. 
Manekenka, koja je željela ostati anonimna, tvrdi da ju je šokirala vijest o njegovu ilegalnom biznisu.

- Ja nikad nisam dobila nemoralnu ponudu. Jurišić nas je čak upozoravao da pazimo kakve slike stavljamo na Facebook te da budemo moralne i profesionalne. Bilo je tu djevojaka koje su povremeno dolazile u agenciju, ali one nisu nosile revije. Moji roditelji su poludjeli kad su ovo pročitali. Rekli su mi da se moram prestati baviti manekenstvom, a tko god zna da sam bila u toj agenciji, može me sumnjičavo gledati iako ja nisam bila dio toga. Telefon mi zvoni non-stop - priča djevojka.

Dodaje i kako se čula s nekim djevojkama iz agencije koje su također potpuno šokirane. Jurišiću je splitski sudac Slavko Lozina odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke.

Ista mjera određena je i njegovu pomagaču Mariju Šačiću. Osumnjičeni su da su podvodili pet djevojaka sa splitskog, dubrovačkog i zagrebačkog područja te da su te usluge naplaćivali od 1500 do 7500 kuna. Jurišić je uzimao 20 posto provizije, a djevojke su usluge pružale u hotelima te na jahtama. 
Splitski kuloari o Jurišiću imaju različita mišljenja. Jedni govore kako je djelovao kao priprost obiteljski čovjek. Ima dvije kćeri, a uskoro bi trebao postati djed blizanaca.

Drugi pak, oni koji su bliži modnom biznisu, kažu kako im je agencija uvijek bila sumnjiva te da se po gradu dugo šuškalo kako je bila paravan za elitnu prostituciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH