News

Komentari 97

Šef Berinog ureda potjeran iz SDP-a: 'Ne toleriramo nasilje, on sebi to ne može dozvoliti'

Šef Berinog ureda potjeran iz SDP-a: 'Ne toleriramo nasilje, on sebi to ne može dozvoliti'

Tijekom današnjeg dana Mikulina su predali pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela nanošenje tjelesne ozljede i nasilja u obitelji

Danas smo na hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a isključili iz članstva stranka Tomislava Mikulina i udaljili ga s radnog mjesta. Povod tome je fizički napad na saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića, poručio je u ponedjeljak glavni tajnik SDP-a, Nikša Vukas, na izvanrednoj konferenciji za medije, naglasivši kako SDP ima nultu stopu tolerancije na nasilje.

PRESICU POGLEDAJTE OVDJE

Ekspresna je ovo reakcija na napad koji se dogodio dan ranije, u poslijepodnevnim satima nedjelje.

Na pitanje jesu li se čuli s Mikulinom i čuli njegovu stranu priču, Vukas je poručio da je činjenica da je fizički napao Hajdukovića, a koji je predsjednik osječko-baranjskog SDP-a, član Predsjedništva i koordinator četvrte izborne jedinice.

- To su tri dovoljna, ključna elementa za udaljavanje iz stranke. Mikulin je i zaposlenik stranke, viši stručni suradnik u uredu predsjednika i on sebi takvo ponašanje ne može dopustiti - poručio je. 

Novinari su ga upitali i koji je bio povod napada na Hajdukovića, a Vukas je poručio kako to nije njihova briga. 

- Mi možemo samo komentirati naše odluke, policija će dalje istraživati, to je na njima - istaknuo je dodavši kako "nakon svih ovih turbulencija" nisu razmišljali ostaje li Hajduković koordinator za četvrtu izbornu jedinicu za parlamentarne izbore.

Novinare je zanimalo i je li Mikulin i prije bio nasilan, a Vukas je samo kratko poručio kako nije. 

Najčitaniji članci