Obavijesti

News

Komentari 19

Preskočili jesen: U Gorskom kotaru jutros pada prvi snijeg

Preskočili jesen: U Gorskom kotaru jutros pada prvi snijeg

U Begovu Razdolju jutros je padao snijeg, a ima ga i na Zavižanu gdje je padao i sinoć. Tijekom dana može biti još susnježice i snijega u najvišem gorju

VIDEO

U većem dijelu Hrvatske u nedjelju je pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice obilnijom u Gorskoj Hrvatskoj, a u višem gorju može biti i susnježice i snijega.

Prvi snijeg jutros pada u Begovu Razdolju, a fotografije Bojana Franciškovića objavila je i Općina Mrkopalj. Trenutno ga ima tek centimetar. Na Zavižanu je palo 2 centimetra snijega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Snijeg VIDEO

Na dijelu srednjeg i na južnom Jadranu prema večeri mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom, dok će najviše sunčanog vremena biti na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju i jak.

DHMZ izdao crveni alarm za nedjelju: Olujna bura i do 130 km/h, moguć je čak i snijeg
DHMZ izdao crveni alarm za nedjelju: Olujna bura i do 130 km/h, moguć je čak i snijeg

Na Jadranu puše umjerena i jaka bura, uz obalu sjevernog te na dijelu srednjeg s olujnim, podno Velebita mjestimice i orkanskim udarima vjetra i do 150 kilometara na sat, a u drugom dijelu dana na jugu u okretanju na umjereno i jako jugo. Na velebitskom području upaljen je crveni meteoalarm. Iz DHM-a navode da je vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Narančasti meteo alarm upaljen je za područje Kvarnera i Kvaternića i Rijeke. Upozorili su na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom. 

Najviša dnevna temperatura bit će između 5 i 10, na Jadranu od 13 do 18 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature