News

Komentari 1

Presreo mu poslovni mail i prevario ga za 120.000 kuna

Presreo mu poslovni mail i prevario ga za 120.000 kuna

Nepoznati počinitelj presreo je komunikaciju preko elektroničke pošte koju je 55-godišnjak imao s prodavateljem industrijske opreme te je u ponudi prodavatelja izmijenio račun za uplatu

Labinska policija zaprimila je prijavu 55-godišnjaka da je netko presreo njegovu poslovnu komunikaciju i da su ga prevarili za veći novčani iznos.

Naime, nepoznati počinitelj presreo je komunikaciju preko elektroničke pošte koju je 55-godišnjak imao s prodavateljem industrijske opreme te je u ponudi prodavatelja izmijenio račun za uplatu.

Ništa ne sluteći, muškarac je 22. ožujka uplatio novac, no uskoro je saznao da taj novac nije stigao do prodavatelja i da su ga prevarili za više od 120.000 kuna.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi se izbjegli ovakvi oblici online prijevara s računima, Policijska uprava istarska upozorava poslodavce i djelatnike da budu oprezni te da dobro provjere sve zahtjeve koji se odnose na plaćanje, pogotovo ako se traži promjena podataka za buduća plaćanja.

- Odredite kontaktne osobe za rad s tvrtkama s kojima redovito surađujete i dobro provjeravajte sve račune zbog mogućih nepravilnosti. Za isplate iznad određenog praga, predlaže se uspostavljanje postupka potvrde ispravnosti bankovnog računa i primatelja, a kada je račun plaćen, obavijestite o tome primatelja - navode iz policije i dodaju da ako se posumnja da bi se moglo raditi o prijevari, odmah o tome obavijestite policiju!

Najčitaniji članci