Obavijesti

News

Komentari 31

Presuda Paravinji u petak, za njega traže 40 god. zatvora?

Presuda Paravinji u petak, za njega traže 40 god. zatvora?
3

Šibenik: Obitelj Bilić je od početka pomno pratila suđenje no na ročištu u srijedu nije bio nitko od njih. Pomalo gube nadu da će saznati što je bilo s Antonijom

VIDEO

Presuda Draganu Paravinji, kamiondžiji optuženom za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić, bit će donesena u petak na Županijskom sudu u Šibeniku.

- Postupak je praktički posve pri kraju. Sud je odbio sve daljnje predložene dokaze. Upravo su bile završne riječi svih osim okrivljenog Paravinje, koji će ih iznijeti u četvrtak ujutro. Presudu očekujemo u petak ujutro. Ne mogu otkriti kakve su bile moje završne riječi, ali mogu reći da mislim da će sud prihvatiti moje traženje, odnosno naš stav - rekao je nakon ročišta u srijedu odvjetnik Vinko Ljubičić, koji u ovom suđenju zastupa oštećenu obitelj Bilić.

Iako su od početka pomno pratili suđenje i bili nazočni svakom ročištu, u srijedu u sudnici nije bio nitko od članova obitelji Bilić. Naime, polako već gube nadu da će od Dragana Paravinje saznati sudbinu kćeri i sestre. 

-  Iako su zadovoljni kako se postupak vodi, oni su vrlo teško. Vrlo emotivno su primili završetak postupka i iznimno se teško osjećaju. U teškoj su situaciji, teško im pada ovo iščekivanje. Očekivali su saznati sudbinu Antonije, bilo da je živa ili mrtva. Međutim, odgovora za sada nema - rekao je Ljubičić.

Nije želio potvrditi ni demantirati nagađanja da su on i DORH tražili maksimalnu zatvorsku kaznu, niti da je odvjetnica Ankica Giljanović zatražila oslobađanje zbog pomanjkanja dokaza, odnosno jer nema tijela žrtve. 

- Mi ćemo poštivati odluku suda - kratko je rekao Ljubičić, ne želeći otkrivati detalje.

Iz čitavog postupka protiv Dragana Paravinje isključena je javnost zbog maloljetnosti žrtve, ali će izricanje presude u petak ipak biti javno. Sutkinja Nives Nikolac tek će odlučiti hoće li novinari nazočiti i obrazlaganju presude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...