Obavijesti

News

Komentari 178

Karamarko: Avanturizam je bio uopće staviti Čačića u Vladu

Karamarko: Avanturizam je bio uopće staviti Čačića u Vladu
16

Predsjednik HDZ-a očekuje da će Čačić sada napraviti što je i obećao, odnosno podnijeti ostavku. HNS-ovci su u šoku. Sjede u sabornici i gledaju u prazno

VIDEO

Presuda Čačiću izazvala je šok i nevjericu u Saboru. Vladimir Šeks bio je potpuno zgranut, a Natalija Martinčević iz HNS-a rekla je da je sigurno kako će ova presuda zasigurno dovesti do velikih promjena u Vladi.

-  Radi o situaciji u kojoj se svaki čovjek može naći. Nadam se da će uspjeti prebroditi tu situaciju, rekao je Šeks.

Tomislav Karamarko (HDZ) rekao je kako je presuda pokazatelj da pravna država Mađarska funkcionira.

- Premijer Milanović pokazao je svoj avanturizam kada je uopće stavio gospodina Čačića pod takvom optužbom na takvu funkciju. To je neozbiljno i mislim da Hrvatska zbog toga i u Europi djeluje avanturistički i neozbiljno. Ja svakako očekujem da će držati do svoje riječi i napraviti što je obećao, rekao je Karamarko vjerojatno aludirajući na Čačićevo obećanje da će u slučaju ovakve presude podnijeti ostavku.

Jadranka Kosor (HDZ) rekla je kako suosjeća s Čačićem i obitelji poginulih

- Osobno mi ga je žao jer je to nešto što se svakome može dogoditi, ali što se političke strane tiče Milanović zna što mora napraviti, rekla je Kosor.

Damir Kajin (IDS) rekao je da će ovo sigurno biti težak gubitak za koaliciju.

- Međutim, po onoj narodnoj bez svakoga se može. Međutim, ja Čačiću ne bih volio biti u koži jer to što se njemu dogodilo može se dogoditi već danas ili sutra i meni, ali isto tako ovom prilikom prije svega želim  izraziti sućut stradaloj obitelji u Mađarskoj vjerujući da se nešto slično meni sutra neće dogoditi, zaključio je Kajin.

Silvano Hrelja nije očekivao takvu presudu.

- Teško je komentirati nešto što se može dogoditi svakom od nas u prometu. Ljudski mi je žao kolege, prijatelja i koalicijskog partnera. Politički je još rano komentirati slučaj - rekao je Hrelja. Što se ostavke tiče, smatra da svatko odlučuje za sebe. Novinari su ga pitali je li Vlada uzdrmana s obzirom da gubi jednog čovjeka, potpredsjednika.

- Nije ratno stanje - rekao je Hrelja.

Goran Beus Richemberg (HNS) nije htio ništa komentirati iako ima svoje mišljenje o slučaju.

- Ovog časa nije primjereno to komentirati. Radi se o najkrupnijoj Vladinoj i unutarstranačkoj odluci - rekao je Beus te dodao kako se do tada, do 15 sati nije čuo s Čačićem.

Nadi Turini Đurić (HNS) vijest su prvi priopćili novinari 24sata. Bila je u potpunom šoku.

- Prvi glas - rekla je šokirano. I ostali HNS-ovci bili su u šoku. Neki su jurili po saborskim hodnicima, dok su drugi sjedili u sabornici. Gledali su u prazno i činilo se kao da ne prate sjednicu.

Božidar Kalmeta (HDZ) ne zna kakve će posljedice presuda Čačiću imati na rad Vlade.

- To treba pitati vladajuću koaliciju, ali mogu reći da mi ga je kao čovjeka žao, rekao je Kalmeta. 

-- Prije svega, cijela ova priča dugo traje i ne mogu ne suosjećati s obitelji poginulih u prometnoj nesreći. No, isto tako mi je žao i gospodina Čačića, jer on to zasigurno nije htio učiniti. Presuda je pravedna i očekujem da se ispoštuje. Gospodinu Čačiću nije lako, ne samo zbog presude nego i zbog činjenice da je u prometnoj nesreći usmrtio dvoje ljudi, rekao je Vladimir Šišljagić (HDSSB)

Dragutin Lesar (Hrvatski laburisti) rekao je da su na potezu premijer i HNS, te da svaka osuđujuća presuda duža od šest mjeseci automatski znači i prestanak svake službene dužnosti.

Bivši ministar prometa Zlatko Komadina (SDP) rekao je kako je Čačić dobro radio svoj posao, ali da se dogodilo to što se dogodilo. Na pitanje zna li tko bi Čačića mogao zamijeniti u Vladi rekao je kako nigdje nema nezamjenjivih, pa tako ni u Vladi, ali ne zna tko bi to mogao biti. 

- Morate nekom drugom postaviti to pitanje, rekao je Komadina.

Čačićev stranački kolega i saborski zastupnik HNS-a Boris Blažeković kazao je kako će stranka reagirati nakon službene potvrde.

 - Ako je to sve točno, doći će do velikih promjena, ne toliko u stranci, koliko u Vladi. Mislim da ćemo ga u stranci lakše zamijeniti nego što će to moći učiniti u Vladi. Svima nam je teško zbog njega - kazao je Blažeković. 

Zastupnica Nevenka Bečić žali potpredsjednika Vlade. 

 - To je bila nesreća koja se svakome može dogoditi, nije to napravio s umišljajem. Stvarno ga žalim što će morati u zatvor - kazala je Bečić.

Ruža Tomašić iz HSP-a dr. Ante Starčević smatra da Čačić mora odmah dati ostavku i da je dobro da ide u zatvor jer se radi o dva ljudska života.

- Da sam mu ja sudila dobio bi i više. Nije ni trebao prihvatiti mjesto u Vladi nakon te nesreće - komentirala je Tomašić. 

Don Ivan Grubišić smatra kako svatko tko je prekršio zakon neke države treba odgovarati.

- Ne mogu ići u to što će Vlada učiniti, ali smatram da bi Čačić po savjesti trebao dati ostavku - rekao je don Grubišić.

Josip Salapić (HDSSB) također je zaključio kako se svakako treba poštovati odluke pravosudnih tijela. O ostavci, kaže, trebaju odlučiti Čačić i Vlada. Pitali smo ga i hoće li Vlada u dva mjeseca uspjeti pronaći čovjeka, koji će zamijeniti Čačića.

- Vlada se ne snalazi s njim i bez njega. Isto je - rekao je Salapić.

Petar Baranović (HNS) ne želi komentirati presudu prije službene potvrde.

- Osim toga, smatram da bi bilo primjereno da Čačić to prvi komentira - rekao je Baranović.

Jurčić: Vlada će praktički morati krenuti iz početka

Ljubo Jurčić je za t-portal komentirao kako će Čačićev odlazak u zatvor dovesti do tektonskih promjena u Vladi.

 - Žao mi ga je kao čovjeka. Vlada će praktički morati krenuti iz početka - komentirao je Jurčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa