News

Komentari 6

'Presude su epilog jedne loše i pogrešne politike iz 1990-ih'

'Presude su epilog jedne loše i pogrešne politike iz 1990-ih'

Na pitanje je li Hrvatska napravila sve da ne dođe do ovakve presude navela je da je u mandatu njihove Vlade Miljenić pravosuđa vrlo usko surađivao sa haškim tribunalom...

Presude koje su do sada izrečene to je epilog jedne loše i pogrešne politike iz 90-tih, izjavila je Vesna Pusić (Glas). Smatra da presudama nije osuđen hrvatski narod nego da su osuđeni nositelji te politike koji se nalaze u Haagu. O činu generala Praljka kazala je kako joj je nerazumljivo kako je on u sudnicu unio tu bočicu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ne znamo još uvijek o čemu se točno radi. Nadam se naravno da će to liječnici koji su intervenirali riješiti, da će Slobodan Praljak preživjeti - poručila je Pusić. 

Na pitanje je li Hrvatska napravila sve da ne dođe do ovakve presude navela je da je u mandatu njihove Vlade Orsat Miljenić kao ministar pravosuđa vrlo usko surađivao sa haškim tribunalom te da je sve što je traženo dostvljeno. Na pitanje što udruženi zločinački pothvat znači za Hrvatsku odgovorila je: 

- Što se pravne strane tiče, vidim da pravnici komentiraju da to pravno nema reperkusije na RH, ali mislim da je jasno da je ta politika ovdje doživjela ovakvu osudu - rekla je.

Na pitanje je li iz međunarodne perpektive pravedno da bez obzira na Srebrenicu, Karadžića, Srbija ipak manje upletena u rat u BiH i nego Hrvatska. Pusić je kazala kako ne vidi da je Srbija manje upletena.
 
- Mislim da je Srbija prokazana međunarodno kao zemlja koja je započela ratove na Balkanu odnosno jugoistočnoj Europi i da to nije sporno. Ali, jedamput, kada se ti ratovi započnu imaju i ovakve posljedice - poručila je.

Najčitaniji članci