Obavijesti

News

Komentari 145

Pretukli ga kod Rijeke: Umro je istaknuti član srpske zajednice

Pretukli ga kod Rijeke: Umro je istaknuti član srpske zajednice
1

Napadača Iliju Glavića su dva dana nakon napada predali sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke

VIDEO

Radoje Petković (63), potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski poduzetnik, koji je brutalno pretučen 24. travnja ispred kafića u Viškovu, u subotu je podlegao teškim ozljedama.

Podsjetimo, do brutalnog napada došlo je u poslijepodnevnim satima nakon kratke prepirke napadača Ilije Glavića (48) s Petkovićem nakon koje je potonji krenuo na parkiralište ispred kafića.

Mlađi Glavić sustigao je Petkovića, povukao ga rukom prema sebi te mu zadao udarac šakom u lice, a kada je oštećenik počeo padati, pridignuo ga je te ponovio udarac od kojeg je isti pao na tlo. Nakon što se Petković uspio dignuti, napadač je ponovo krenuo prema njemu te ga još jednom udario šakom u glavu, usljed čega je Petković izgubio svijest te pao na tlo. Uslijed zadanih udaraca i udara u tlo, oštećenik je zadobio krvarenje u mozak te niz hematoma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napadača su dva dana nakon napada predali sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Pretučeni predstavnik srpske manjine je u kritičnom stanju
Pretučeni predstavnik srpske manjine je u kritičnom stanju

Pripadnici srpske zajednice zgroženi su napadom na sunarodnjaka koji je bio izuzetno aktivan. 

- Poznavao sam čovjeka i svi će vam potvrditi da se radi o iznimno mirnoj, tihoj, povučenoj i dobroj osobi koja nije sklona konfliktima, agresiji i provokacijama niti se ikad ikome zamjerao. Dapače, uvijek je pomagao svima. Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi ni bio identificiran - ističe o svom kolegi, građevinskom poduzetniku, suprugu i ocu dvoje djece Milan Eraković, pravni savjetnik SNV-a u Rijeci.

Koji su motivi napada, pitali smo Policijsku upravu riječku i Županijsko državno odvjetništvo, ali u svom odgovoru to nisu otkrili.

Osumnjičeni za napad Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, poznat je tužiteljstvima u BiH.

- Na temelju izjava svjedoka, Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči ga se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu - za Novosti potvrđuje Marko Grabovac, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a