Obavijesti

News

Komentari 16

Ženu (77) opljačkale maškare, drugu su orobili lažni policajci

Ženu (77) u Kraljevici u utorak su opljačkala dvojica muškaraca s maskama preko lica. Njezinu vršnjakinju u Kaštel Starom prevaranti su prvo nazvali telefonom

VIDEO

Mještanka Kaštela Starog, 77-godišnja žena, ostala je bez novca i nakita ukupne vrijednosti više desetaka tisuća kuna nakon što su joj u stan došla dvojica prevaranata predstavivši se kao policijski službenici. 

U utorak oko podneva prvo su je nazvali telefonom i rekli joj kako je u trgovini platila krivotvorenim novčanicama. Kazali su joj da će doći do nje ukoliko ima još novčanica kod kuće, što je ona potvrdila. Nedugo potom dvojac je došao na vrata njenog stana. Dok je jednom predavala novac, drugi je uzeo kutijicu s nakitom. 

Kada je zatražila potvrdu za oduzeti novac, drski lopovi su pobjegli s plijenom. Provodi se kriminalističko istraživanje i potraga za počiniteljima.

Ženu (77) u Kraljevici opljačkale maškare

Žena (77) u utorak je u svoju kuću na području Kraljevice pustila dvojicu mlađih muškaraca s maskama. Iskoristili su njezinu nepažnju te joj ukrali novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Šteta je oko 1500 kuna. 

Policija poziva na oprez

Policija poziva građane, osobito starije životne dobi, na oprez. 

- Osobe starije životne dobi često su meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu. Takve osobe dolaze u njihove stanove ili kuće predstavljajući se najčešće kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, zatim kao razni medicinski stručnjaci ili organizatora raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici vjerskih skupina… Ponekad prevaranti građane dovode u zabludu prikazujući tjelesne nedostatke koji u stvarnosti ne postoje (sljepoća, gluhonijemost i slično) ili se pak predstavljajući kao stradalnici požara, poplava, potresa i drugih nepogoda - izvješćuju iz PU primorsko goranske. 

Dodaju da u pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih djela (u većini slučajeva prijevara i krađa). Prevaranti uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, suosjećanje, brzina, upornost u nagovaranju, uvredljivost u slučaju sumnje ili provjere „činjenica“ koje iznose, a isto tako su moguće simulacije bolesti, malaksalosti, nesvjestice i izazivanje sažaljenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...