Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prevare: Dizel s lubrikantom izazvat će veliku štetu na autu

Carina je zaustavila dvije cisterne pune sastojaka koji se ubacuju u dizelska goriva. Riječ je o gotovo 30.000 litara, koje su trebale završiti u našim automobilima

24sata
Foto: 24sata
60 komentara

Europske prevare s kvalitetom dizela stigle su  i u Hrvatsku. Carina je zaustavila dvije cisterne pune sastojaka koji se ubacuju u dizelska goriva čime se ona razrjeđuju. U cisternama se prevozio lubrikant namijenjen za crno tržište. Riječ je o gotovo 30.000 litara, koje su trebale završiti u našim automobilima, javlja Dnevnik.hr. 

- U posljednje vrijeme imamo saznanje da se veći broj pošiljaka upućuje na naše tržište i na ostala tržišta Europe - kaže za Novu TV Roberto Lupetina iz odjela za mobilne jedinice. 

Brzom reakcijom carine, obje cisterne zaustavljene su na granici sa Slovenijom. Riječ je o dobro uigranoj ekipi, slovensko-hrvatska kombinacija. 

Ukupna vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje se na gotovo 500.000 kuna

Iako jedno točenje takvog goriva ne bi smjelo naškoditi automobilu, dugotrajna uporaba, s druge strane, ostavit će razna oštećenja, od sustava ubrizgavanja goriva pa sve do ispuha.

Automobil koji koristi takvo gorivo, mogao bi imati štetu i do 30.000 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Message