Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
288 komentara

Preveliki popust: Predsjednica je primila nedopušten poklon?

Dobila je popust od 20 posto, a to je višestruko veći iznos od 500 kuna koliko državni dužnosnik smije primiti kao dar, kazao je Mrsić. Povjerenstvo za sukob interesa je otvorilo predmet

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila grad Zaprešić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
288 komentara

Nakon što je u objavljen račun prema kojem je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović platila za pregled u privatnoj poliklinici u iznosu od  6160 kuna u javnosti se ostavilo pitanje je li predsjednica primila nedopušten dar. Naime u cijenu je uključen i popust od 20 posto iako redovna cijena magnetne rezonance stoji 7700 kuna. 

TOMISLAV KLAUŠKI Kolinda je platila svoj pregled. A što s onima koji to ne mogu?

- Medijima je predočen račun privatne poliklinike za pregled koji je obavila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali iz računa i dalje nije jasno vidljivo kada je račun plaćen, i kako je plaćen – gotovinom, bankovnom karticom ili bankovnom transakcijom? Transparentnosti radi bilo bi važno da predsjednica jasno dokaže da je račun i plaćen - poručio je zastupnik Mirando Mrsić (Demokrati). 

Navodi da se nakon svega postavlja pitanje je li predsjednica primila nedopušten dar. 

- Dobila je popust od 20 posto, a to je višestruko veći iznos od 500 kuna koliko državni dužnosnik smije primiti kao dar. Važno je pri tome znati da li ista poliklinika svim građanima koji dolaze na pregled daje popust od 20 posto, kao predsjednici, te da li isti popust daje HZZO s kojim ima ugovor o pružanju usluga? - naveo je Mrsić. 

U PRIVATNOJ POLIKLINICI Predsjednica je pregled platila 6160 kn: Dobila 20% popusta

U Povjerenstvu za odlučivanje sukobu interesa otvorili su predmet pi prikupit će podatke, a potom odlučiti je li predsjednica  odobreni popust na liječnički pregled primila nedopušteni dar. Kad utvrde sve činjenice utvrdit će hoće li pokrenuti postupak protiv predsjednice države. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message