Obavijesti

News

Komentari 2

Preventivno: Splićani moraju prokuhavati vodu već treći dan

Prvu informaciju o zamućenju vode na izvoru rijeke Jadro ViK je javnosti uputio još u petak, no tada nije na snazi bila preporuka o prokuhavanju vode jer je voda još uvijek bila ispravna za piće

VIDEO

Na širem splitskom području već treći dan traje preventivna mjera prokuhavanja vode za osobe slabijeg imuniteta, djecu i starije, a kako su jutros izvijestili iz Vodovoda i kanalizacija (ViK), parametar zamućenja izvora rijeke Jadro i dalje je povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Iz ViK-a su u utorak izvijestili da je do zamućenja vode došlo zbog veće količine kiše koja je padala posljednjih dana te uzrokovala zamućenje na izvoru rijeke Jadro koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita, pa je preporuka o prokuhavanju vode za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju i dalje na snazi.

"Analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno-kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe", ističu u priopćenju.

Očekuju kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku, što ukazuje da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, savjetuju preventivne mjere prokuhavanja.

Prvu informaciju o zamućenju vode na izvoru rijeke Jadro ViK je javnosti uputio još u petak, no tada nije na snazi bila preporuka o prokuhavanju vode jer je voda još uvijek bila ispravna za piće, a od nedjelje su je građani prije konzumacije trebali prokuhavati.

Najavljuju da će situaciju u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano pratiti i o svim promjenama javnost izvijestiti na vrijeme, a do tada vodu građanima dostavljaju po kvartovima putem autocisterni.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa