Obavijesti

News

Komentari 0

Prevrtljivo proljeće: Oblaci, kiša i jak vjetar na Jadranu. Izdali upozorenje za dijelove zemlje

Prevrtljivo proljeće: Oblaci, kiša i jak vjetar na Jadranu. Izdali upozorenje za dijelove zemlje
2

U ponedjeljak je za Velebitski kanal izdan crveni meteoalarm, a za Kvarner narančasti meteoalarm zbog jakog vjetra. U većini zemlje bit će oblačno s mogućom kišom. Popodne tek kraća sunčana razdoblja

VIDEO

Vrijeme u ponedjeljak bit će promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u gorju gdje lokalno može biti izraženija. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. U Dalmaciji slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stupnjeva Celzijusovih, a u gorju osjetno niža.

U ponedjeljak je za Velebitski kanal izdan crveni meteoalarm, a za Kvarner narančasti meteoalarm zbog jakog vjetra.

Slavonija, Baranja i Srijem

Bit će pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša, a u popodnevnim satima moguća su i kraća sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura od 8 do 10 °C, a dnevna oko 15 °C.

Središnja Hrvatska

Također pretežno oblačan dan. Pritom će pasti malo kiše, iako bi sjever mogao ostati suh. Kraćih sunčanih razdoblja bit će sredinom dana i u popodnevnim satima. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Dnevna temperatura od 15 do 17 °C, prognozira meteorologinja Tomislava Hojsak.

Sjeverni Jadran i gorje

Na Jadranu od 15 do 18 °C, a u gorju od 8 do 11 °C. Vrijeme će biti uglavnom suho uz kraća sunčana razdoblja u Istri. Na Kvarneru i gorju oblačnije povremeno će padati kiša koja će biti češća u Lici. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, na moru bura, pod Velebitom s olujnim udarima.

Dalmacija i jug Hrvatske

Puhat će umjerena bura, na sjeveru mjestimice i jaka. U popodnevnim satima prema otvorenom puhat će sjeverzapadnjak. Bit će promjenjivo oblačno uz povremenu kišu, a u unutrašnjosti su mogući i pljuskovi gdje će biti manje sunčanih razdoblja. Temperatura zraka od 15 do 17 °C. Promjenjivo će biti i na samom jugu, kiša češće u prvom dijelu dana, a popodne sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab do umjeren, bura i sjeverozapadnjak. Temperatura danju oko 16 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe