News

Komentari 45

'Preživio sam udar groma. To mi može biti drugi rođendan...'

'Preživio sam udar groma. To mi  može biti drugi rođendan...'

JOŠ GA BOLI GLAVA Martin Stipanov (46) ulazio je u prijateljev automobil u luci Gaženica. Grom je udario u metalnu kantu četiri metra od njega. Zamantalo mu se

Osjetio sam jaku bol, kao da me preplavila snažna sila. Došlo mi je loše, a glava mi je pucala! Zamalo sam pao u nesvijest, kazao je Martin Stipanov (46) iz Zadra.

Grom je u ponedjeljak oko 19.15 sati udario u metalnu kantu ni četiri metra od njega na parkiralištu luke Gaženica.

- Pridržao sam se za automobil i nekoliko trenutaka dolazio k sebi. Glava i vrat su mi bili utrnuli. Čim je mrvicu popustilo, sjeo sam na suvozačevo mjesto i rekao prijatelju za volanom da mi nije dobro, a da ne znam zašto. Rekao mi je: ‘Pa udario je grom!’ Ja to nisam ni znao - prepričava Stipanov.

Došao je trajektom s otoka Ugljana te vidio prijatelja, koji ga je htio povesti do kuće.

- Taman je počeo pljusak, ali nije često grmjelo. Čim smo došli do parkirališta, prijatelj je ušao u automobil, a ja sam složio kišobran i stavljao ga na stražnje sjedalo. Možda me spasilo to što je drška kišobrana bila plastična ili što sam polovicom tijela bio u vozilu, ostavljajući tamo kišobran. Bio sam valjda u šoku, što li, ali munju nisam ni čuo ni vidio, samo sam osjetio oštru bol, ne znajući od čega me boli - govori Martin i dodaje da je sve frcalo kako su iskre letjele, a njega je “dopala” struja od udara.

- Za nekoliko minuta bilo mi je puno bolje, slabost je prošla, samo je glava još boljela konstantnom snagom, ali je prijatelj svejedno pozvao pomoć. Hitna me odvezla u bolnicu, gdje sam cijelu noć bio na pretragama i dobio infuziju - priča Martin, kojeg je u jednom trenutku uhvatila vrućina.

Sve snimke pokazale su da je u redu pa su ga otpustili u utorak oko sedam sati. Glava ga još boli i umoran je, ali drugih tegoba nema.

Prijatelj mu je priznao da takvo nešto nikad nije vidio ni doživio, a i Martinu je ovo pravo neobično životno iskustvo.

- Tek sad mi dolazi polako u glavu da sam bio vrlo blizu i da bi mi ovo mogao biti drugi rođendan. Dotaknula me sva ta silna energija s neba, morat ću zaigrati igre na sreću - zaključio je u šali Stipanov, inače djelatnik HEP-a.

Jaka kiša koja se sručila na grad potopila je odvode za oborinsku vodu, što se u Zadru događa i za manjih kiša, unatoč redovitom odvajanju za “oborinske vode”. Automobili su zaplivali na udolinama gradskih ulica, pa su vozači zaobilazili kritične točke stvarajući gužve na povišenijim prometnicama. Najgore je bilo u Gaženici, gdje je zbog kiše onečišćeno more.

Najčitaniji članci