Obavijesti

News

Komentari 50

Preživjeli su piratski napad na Savi: 'Bili su pijani i naoružani'

Preživjeli su piratski napad na Savi: 'Bili su pijani i naoružani'
3

Dva razbojnika: Onaj s puškom, izbjeglica iz Benkovca, psovao nam je majku ustašku, kaže Nedjeljko Šišić, kapetan hrvatskog broda koji su napali u Srbiji

VIDEO

Plovim ovim vodama već 32 godine i nikada nisam mogao ni pomisliti da bi mi se ovakvo što moglo dogoditi, kaže Nedjeljko Šišić, kapetan tegljača Segesta sisačke kompanije Dunavski Lloyd.

U nedjelju oko 17 sati brod su presrela dvojica naoružanih razbojnika i opljačkala ih.

- Sreća u nesreći je što nitko nije stradao. Sve ostalo ćemo zaboraviti i nastaviti raditi posao - dodaje Šišić.

Dvojica su im prišla čamcem velikom brzinom te se uspentrala na brod. Jedan je imao automatsku pušku, a drugi je uzeo veliki nož iz brodske kuhinje.

- Čim su napustili brod, nazvali smo policiju i zaustavili se na pristaništu u Ostružnici - objašnjava kapetan. Nakon očevida mi smo odmah zaplovili dalje prema Velikom Gradištu na Dunavu te prema crnomorskoj luci Constanta. Ne pada im na pamet prestati ploviti, razbojništvo ih nije uplašilo i neće tražiti zaštitu od pirata.

- Ni sad kad sam se smirio ne znam što su htjeli. Tražili su, kao, naftu, a nisu ni pripremili bačvu u koju bi je ulili. Shvatio sam da je onaj agresivniji, s puškom, izbjeglica iz Benkovca. Psovao nam je majku ustašku i nije bio najtrezniji. Ni u vrijeme najlošijih odnosa među našim državama nismo imali neugodnosti - čudi se kapetan.

U Obrenovcu je prepad tema dana. Mještane Srđana i Dragana zatekli smo na splavi ispod mosta, tek kilometar od mjesta na kojem se u Srbiji odvijao prvi oružani napad na neki trgovački brod.

- Rijetki će vam iz naselja Breska reći lijepu riječ o Segesti. Prošle zime, unatoč obvezi usporavanja, punom brzinom je prošao ispod mosta i po toj hladnoći valovima potopio dvojicu dječaka kajakaša. Zvali smo kapetana radiovezom, ali nije nam odgovorio. Ali ma što nam napravio, nitko nema pravo izvesti budalaštinu kao ta dvojica jajara i kokošara - kažu Srđan i Dragan.

Njima je Sava izvor života i ne razumiju da netko može nekom tko živi od iste rijeke staviti pušku pred nos i nešto oteti. Neki tvrde da je riječ o neraščišćenim računima jer je, kažu, poznato da brodovi namjerno usporavaju, puštaju ljude na brod i prodaju im naftu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...