Obavijesti

News

Komentari 91

Pričuvnom pukovniku Ivi sudi dragovoljac Domovinskog rata

Pričuvnom pukovniku Ivi sudi dragovoljac Domovinskog rata
3

Turudić Sanaderu nije kao olakotnu okolnost cijenio pričuvni čin pukovnika HV-a, a hoće li to učiniti drugi dragovoljac, sudac Zdenko Konjić, znat će se za koji mjesec

VIDEO

Bivši premijer Ivo Sanader četiri je sata koncentrirano pratio i hvatao bilješke dok je sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici Melanija Grgić izvještavala suce Vrhovnog suda o prvostupanjskoj presudi. Sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić proglasio je Sanadera krivim za ratno profiterstvo i primanje mita od MOL-a i nepravomoćno ga u studenome 2012. osudio na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora.

Dragovoljac Domovinskog rata Turudić Sanaderu nije kao olakotnu okolnost cijenio pričuvni čin pukovnika HV-a, a hoće li to učiniti drugi dragovoljac Domovinskog rata, sudac Vrhovnog suda Zdenko Konjić, saznat će se za koji mjesec. Sudac Konjić, kao i Turudić, jedno vrijeme proveo je na prvoj liniji bojišnice i nositelj je Spomenice Domovinskog rata, Reda hrvatskog pletera i Reda hrvatskog trolista. Uz njega u sudskom vijeću su i suci Marin Mrčela i Dražen Tripalo. Nakon što ovaj tjedan saslušaju argumente obrane i tužiteljstva povući će se na vijećanje te nakon nekoliko mjeseci objaviti pravomoćnu presudu.

Tužiteljstvo, koje se žalilo na kaznu i za Sanadera traži 15 godina robije, zastupa zamjenica glavnog državnog odvjetnika Inka Jurišić.

Ježić novac još nije uplatio 

U utorak će branitelji Ive Sanadera Jadranka Sloković i Čedo Prodanović svojim argumentima iz žalbe pokušati uvjeriti suce da Sanadera oslobode ili da postupak vrate na ponovno suđenje. Ako Vrhovni sud potvrdi nepravomoćnu presudu, Sanader će morati vratiti 3,6 milijuna kuna koje je kao proviziju primio od Hypo banke. 

Što se tiče slučaja Ina - MOL, u kojem je nepravomoćno osuđen da je za mito od 10 milijuna eura izručio upravljačka prava Ine MOL-u, potvrđena pravomoćna presuda znatno bi ojačala izglede Hrvatske u arbitražnim tužbama protiv MOL-a. Prema nepravomoćnoj presudi pet milijuna eura mita Sanaderu, koje je, piše u nepravomoćnoj presudi, preko posrednika platio Zsolt Hernadi, bivši predsjednik Uprave MOL-a, završilo je na računu švicarske tvrtke Roberta Ježića Xenoplast Shipping. Postane li presuda pravomoćna pravni sljednik Xenoplasta Dioki Holding morat će te milijune uplatiti u državni proračun. Podsjećamo, jedan od ključnih svjedoka u predmetu Ina - MOL Robert Ježić u dva navrata je obećao kako će novac s računa njegove švicarske tvrtke uplatiti u državni proračun. Od toga nije bilo ništa, a Dioki Holding žalio se na nepravomoćnu presudu.

Unatoč velikom interesu javnosti, javna sjednica održava se u manjoj sudnici Vrhovnog suda. Osim novinara 24sata pravo da prati raspravu dobio je i jedan građanin. Kako je u ponedjeljak zakasnio na početak osiguranje ga nije pustilo u sudnicu. Nije poznato ima li on kakve veze s MOL-om. Djelatnik mađarske naftne kompanije je, naime, pratio čitavi postupak na Županijskom sudu u Zagrebu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...