Obavijesti

News

Komentari 27

Prihvatili preporuke Kolinde za razvoj obrambene industrije

Prihvatili preporuke Kolinde za razvoj obrambene industrije
1

Na 16. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je svim članovima Vijeća na uloženom trudu, radu i posvećenosti

VIDEO

Na sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice Republike u četvrtak su prihvaćene preporuke Vijeća za budući razvoj obrambene industrije u Hrvatskoj, što je bilo središnjom temom prethodnih dviju sjednica. 

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednice RH, te će se preporuke u sljedećem razdoblju predstaviti javnosti, kao podloga za daljnju raspravu i zajedničke napore u podizanju konkurentnosti hrvatske obrambene industrije na globalnom tržištu.

Ključ uspjeha Vijeće vidi u „zlatnom trokutu“, odnosno sinergiji između državne uprave, gospodarstva i znanstvene zajednice, koja je nužan preduvjet ubrzanog tehnološkog razvoja, a posebno pojačanog ulaganja u istraživanje i razvoj novih tehnologija.

Isto tako, navodi se dalje, predstavljen je presjek rada Vijeća od njegovog ustrojavanja. U tom je pogledu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović  naglasila kako je Vijeće u svome radu otvorilo neka vrlo značajna pitanja iz domene sustava nacionalne sigurnosti, obrambenog sustava, sustava unutarnje sigurnosti i sustava civilne zaštite, odnosno Sustava domovinske sigurnosti u cjelini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pojam domovinske sigurnosti označava koncept koji je predsjednica Republike promovirala još u svojem izbornom programu, tražeći modele povezivanja u jedinstven, integralan model upravljanja, usmjeren na zajedničko djelovanje svih sastavnica sustava u upravljanju sigurnosnim rizicima.

Geopolitičko i sigurnosno okružje Republike Hrvatske koje je obilježeno nestabilnošću i uvijek novim i promjenjivim izazovima zahtijeva nove i prilagodljive sposobnosti širokog spektra dionika toga sustava, čijoj izgradnji je i Vijeće za domovinsku sigurnost kroz svoje rasprave i prijedloge značajno doprinijelo, navodi se u priopćenju.

Na 16. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je svim članovima Vijeća na uloženom trudu, radu i posvećenosti. Naglasila je kako su joj svojim savjetima pomogli u donošenju odluka u obnašanju dužnosti vrhovne zapovjednice Oružanih snaga i provedbi njene ustavne zadaće u skrbi za nacionalnu sigurnost Hrvatske.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina