Obavijesti

News

Prijava protiv snimatelja videa: Ucjenjivao je djevojke i prije?

Prijava protiv snimatelja videa: Ucjenjivao je djevojke i prije?
7

PSIHIČKI SLOMLJENA: Manekenka je zbog stresa napustila državu. Odvjetnici tvrde - mladić koji je snimao Tinu Katanić i prije je činio slična kaznena djela

VIDEO

Do nas su došle neformalne informacije da glavnom počinitelju kaznenog djela protiv Tine ovo nije prvi put. Neću ga imenovati, ali ću upozoriti mlade djevojke da pripaze, kazala je Tanja Vranican Đerek, odvjetnica Tine Katanić.

Pravna zastupnica iz odvjetničkog ureda Zvonimira Hodaka, koji je preuzeo Tinin slučaj, rekla je da je ovog puta počinitelj to napravio na štetu javne osobe , a do sada je to radio na štetu više mladih djevojaka od kojih je iskamčivao novac. Dodala je da ne može otkriti identitet muškarca, no radi se o mladiću koji se ne vidi na snimci, ali oni znaju njegovo ime i prezime, pa su protiv njega ovih dana podnijeli kaznenu prijavu. Za sada je nepoznata činjenica je li mladić ucjenjivao i Tinu zbog video materijala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:44

Podsjetimo, u javnost je izašao dvominutni video eksplicitnog intimnog sadržaja između poznate hrvatske manekenke i trojice muškaraca. Tina Katanić je sama potvrdila autentičnost snimke kazavši kako se “zbog cijele situacije osjeća poniženo i osramoćeno”. Odvjetnica Vranican Đerek kazala nam je da barata također neformalnim informacijama da osim te snimke postoje još neke.

- Zato smo Državnom odvjetništvu podnijeli zahtjev za oduzimanjem mobilnog uređaja. Jedna od točaka prema kojima ćemo podnijeti tužbu sigurno je djelo sramoćenja, a o ostalima vam na zahtjev svoje klijentice ne mogu ništa više reći - istaknula je Vranican Đerek i dodala da nisu sva tri počinitelja jednako kriva. Jedan je, kaže, bio glavni organizator.

Manekenka je, kaže nam njen blizak prijatelj, psihički slomljena. Prvih dana se još dobro držala, no sad je na naplatu doša o posttraumatski šok , kaže nam Tinin prijatelj.

Zbog cijele situacije manekenka je radne obveze otkazala i u tajnosti otputovala, kazavši samo najbližima gdje je. Cijeli ovaj slučaj komentirali su u medijima i viđeniji Hrvati, zgražajući se.

Ako se dokaže kazneno djelo, može u zatvor na godinu dana

Za kazneno djelo neovlaštenog snimanja propisana je kazna do godine dana zatvora, a zbog sramoćenja propisana je maksimalna novčana kazna u visini 360 dnevnih dohodaka, koji iznosi 183,30 kuna. To znači da bi maksimalan iznos mogao biti 65.988 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1