Obavijesti

News

Komentari 14

Prijavili i Rosemarie jer je znala za muževe zločine

Prijavili i  Rosemarie  jer je znala za muževe zločine
3

Monstrum je u intervjuu austrijskom Newsu kazao kako je konačno shvatio kakvu je patnju nanio obitelji. Želi objasniti kćeri zašto joj je to napravio

VIDEO

Austrijski monstrum Josef Fritzl (73) u svom prvom intervjuu iz zatvorske ćelije, tjedan dana nakon presude, kazao je kako je i sam želio najstrožu kaznu za sebe. U intervjuu koji je austrijskom Newsu dao njegov odvjetnik Rudolf Mayer u njegovo ime, Fritzl i dalje pokušava opravdati svoju perverznu "ljubav" prema tajnoj obitelji.
- Život u ćeliji sam im pokušao učiniti što ugodnijim, kao i moj odnos s kćeri - kazao je monstrum. Krivnju za sva zlodjela priznao je nakon što je vidio svoju kćer u sudnici.
- Čudno sam se osjećao. Ne mogu to niti objasniti. Osjećao sam se drugačije znajući da je ona blizu mene - kazao je i dodao kako je nakon toga zaželio da ga najstrože kazne, doživotno.
- Okrenuo sam se prema njoj u sudnici i  pogledao je. Pogledala je i ona mene i odjednom sam osjetio veliki sram - objasnio je Fritzl.
Elisabeth je došla u sudnicu u St. Poeltenu u Austriji dok su puštali snimku njezina svjedočanstva o 24-godišnjem zatočeništvu i silovanjima, kao i rađanju očeve djece.
- Jedva sam mogao odslušati do kraja ono što je govorila - kazao je monstrum koji je do tada poricao krivnju za ubojstvo i ropstvo.
- Ni ne zaslužujem ništa bolje. Ne zaslužujem povlađivanje. Znao sam da sve moram priznati, nisam više mogao zamagljivati istinu - kazao je Fritzl. Sljedeći je dan u sudnici priznao krivnju po svim točkama optužnice.
- Konačno mi je jasno kakvu sam patnju nanio svojoj obitelji - nastavlja. Dodao je kako ne razmišlja o samoubojstvu. Volio bi, kaže, napisati, jednu suosjećajnu knjigu, ne za javnost, već za Elisabeth.
- Pokušao bih joj objasniti zašto sam se tako strašno ponašao - kaže i dodaje kako samo želi da ga njegove žrtve na neki način zaborave, kao i sve ono što su doživjele od njega. Fritzl je kazao i kako želi da psihijatri prodru u njegovu "bolesnu dušu" kako bi svojim saznanjima mogli pomoći njegovoj obitelji koju je zatočio da se što prije oporave.
Još nije poznato koliko su Fritzlu platili za intervju, ali se pretpostavlja da novac neće ići njemu, već Elisabeth i njezinih šestero djece.

ISTRAŽUJU ROSEMARIEINU KRIVNJU
Njemački odvjetnik Klaus Ulrich Groth tvrdi kako su Fritzlova supruga Rosemarie i njihov najstariji sin Harald morali znati za strašnu tajnu. Rosemarie je prijavio Državnom odvjetništvu u Beču. Siguran je da su se pitali što je i tko u zatvorenom podrumu i da su se otamo morali čuti zvukovi, kao i to da je netko morao hraniti zatočenu obitelj tjednima dok je Fritzl bio na putovanju na Tajlandu. Na suđenju je iznesen i dokaz da podrumska ćelija nije bila zvučno izolirana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović